Sinéad O’Connor objavljuje novi album sledeće godine

Sinead O’Connor će sledeće godine objaviti novi album, svoj prvi posle sedam godina.

Irska kantautorka će sedam godina nakon „I’m Not Bossy, I’m The Boss“ iz 2014. godine objaviti svoj 11. studijskim album. Datum objavljivanja niti naslov nisu objavljeni.

Vesti o albumu potvrdila je 8. decembra putem Tvittera pišući o umetničkom delu. „Oduševljena što mogu da kažem da je @JacobStackArt nacrtao omot mog albuma i to je SJAJNO !!!!! Ali ne možete ga videti dok ga ne objavim krajem 2021. godine “, napisala je Sinead.

Prošlog meseca pevačica je objavila da su njena turneja po Irskoj 2021. godine i planovi za album pomereni na 2022. godinu zbog ulaska u predstojeći program lečenja od zavisnosti. Međutim, ona je od tada potvrdila da će se oba projekta izvoditi sledeće godine, a neko iz njene rehabilitacione ustanove će je pratiti na njenim izložbama.

Takođe, pre nekog vremena ona je najavila izlazak svojih memoara koji će nositi naziv “Rememberings” za 1. april 2021. godine.

U objavi za medije navedeno je kako će memoari obuhvatiti period ispunjenog detinjstva, muzičkog trijumfa i borbe s bolešću, kao i večnu snagu pesme.