Photo : Wood

Smak 9. septembra u Čačku

Jedna od najpopularnijih rok grupa na prostoru nekadašnje Jugoslavije, kragujevački Smak, 9. septembra održaće koncert na Gradskom trgu u Čačku, najavili su organizatori.

Da podsetimo, grupa Smak ime je dobila po mjuziklu koji je u vreme kada je ona nastajala igran na sceni Doma omladine Beograda.

Najpoznatiju postavu grupe Smak oformili su 1971. godine Radomir Mihailović Točak (gitara), Slobodan Stojanović Kepa (bubnjevi), Zoran Milanović (bas gitara) i Boris Aranđelović (vokal). Aktivni period njihovog rada bio je od 1971. do 1981. godine.

Smak održali lekciju rokenrola pred 30 hiljada pristunih u Kragujevcu

Album “OdLIVEno” snimili su 1986. godine ali bez nastupa i održavanja koncerata. U periodu od 1995. do 2000. godine, Smak ja bio aktivan ali u novoj postavi, sa Dejanom Najdanovićem Najdom na poziciji pevača.

Okupili su se 2012. godine za koncert u beogradskoj Areni, naredne su nastupili u Kragujevcu na Arsenal festu, a poslednji nastup sa pevačem Borisom Aranđelovićem održali su 2015. godine na Ušću u Beogradu.

Posle 7 godina pauze, ovog Đurđevdana Smak je održao sjajan povratnički koncert u Kragujevcu, sa mladim Jovanom Pantićem na vokalu, sada je na redu Čačak.