Snoop Dogg objavio da zvanično ostavlja marihuanu

Snoop Dogg, verovatno jedna od prvih asocijacija uz reč “marihuana”, na Instagramu i X-u (bivši Twitter) objavio kako ostavlja ovaj porok.

“Posle mnogo razmišljanja i razgovora s mojom porodicom, poručujem da ostavljam pušenje [marihuane]. Molim vas da u ovim trenucima poštujete moju privatnost”, objavio je Snoop u melodramatičnom tonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

Objava je vrlo brzo postala viralna – na Instagramu je za 18 sati objavu lajkovalo više od 3,2 miliona ljudi. Poznati i nepoznati obožavaoci reagovali su na naprasnu odluku Snoop Dogga. Pouya, jedan od pionira underground rap scene Majamija, napisao je kako “sada i službeno živimo u drugom svetu”.

Zbog iznenadnosti objave, mnogi fanovi su se počeli da se pitaju jesu li Snoop Doggu hakovane društvene mreže. S druge strane, neki fanovi su napisali kako je objava Snoop Dogga i više nego očigledan znak svim drugim pušačima.

“Ako Snoop prestaje, onda je to poprilično dobra poruka drugim pušačima”, komentarisali su. Micro TDH, jedan od najpoznatijih repera Venecuele i latinskog sveta uopštee, u komentarima je zapisao kako je “nepušenje” novo pušenje. Velik broj obožavalaca čestitao je Snoopu na ovom ‘izuzetno hrabrom podvigu’.

Ozzy Osbourne je odustao od konzumacije esida nakon što je sat vremena razgovarao sa konjem

Verovatno u svetu rapa/hip-hopa nema zvučnije i poznatije asocijacije od Snoop Dogga i marihuane. Snoop je bio proponent marihuane pre nego što se je njena upotreba pomakla prema mainstreamu.

Zbog nje je Snoop Dogg više puta u svojoj karijeri bio hapšen, a od 2015. godine nadalje krenuo je u preduzetničke vode. Tada je počeo da investira u Eaze, američki start-up koji se bavi dostavljanjem medicinskog kanabisa na kućne pragove. Iste godine osnovao je firmu koja prodaje proizvode iz kanabisa, Leafs by Snoop. Iste godine pokrenuo je i web stranicu Merry Jane, koja se bavi pretežno vestima u svetu marihuane.