Sprema se novi Live Aid nakon skoro 40 godina

Kako pišu strani mediji, na stadionu Vembli u Londonu 24. juna trebalo bi da se održi veliki Live Aid koncert za pomoć Ukrajini.

Ovaj događaj, kako navodi izvor lista The Sun, trebalo da bude podrška ukrajinskom narodu, a cilj je da se “izvrši dodatni pritisak na ruskog predsednika Vladimira Putina”.

“Ovo će biti velika stvar. Nastupaće najbolji muzičari popularni u celom svetu. To je nešto što ljudi žele da naprave već neko vreme, ali sada smo odredili vreme i mesto. Već smo uputili pozive najvećim muzičkim zvezdama, ali svesni smo da zbog gustog rasporeda i ovako naglog poziva, možda neće moći da dođu svi”, rekao je anonimni izvor, a prenosi Index.hr.

Navodno, pozive su dobili grupe The Rolling Stones, U2 Florence and The Machine, te ostale muzičke zvezde kao što su Adel, Pol Makartni, Pink, Noel Galager i drugi.

“Optimistični smo oko ovog koncerta jer su mnogi već pristali da nastupaju. Ovo će biti odlična prilika za bendove koji su politički aktivni i imaju antiratni stav, poput U2-a, da dodatno ukažu na situaciju u Ukrajini. Ovako veliki koncert sigurno može staviti dodatni pritisak na Ruse i Putina”, rekao je izvor.

Onda istaknao mogući problem.

“Jedini problem mogao bi biti to što se Live Aid preklapa s festivalom u Glastonberiju, gde će nastupati brojna velika imena”, naglasio je ovaj sagovornik.

Kako piše, Live Aid će navodno biti sličan onom iz 1985. godine, kada se prikupljao novac za gladne u Etiopiji.