Srski bend The Big Deal potpisali za Frontiers Music SRL

Frontiers Music Srl je oduševljen što najavljuje potpisivanje izuzetno perspektivnog melodičnog hard rock benda iz Srbije, The Big Deal!

Bend se prvi put okupio kada su gitarista, kompozitor i producent Srđan Branković i njegova supruga Nevena Branković, koja je akademska pijanistkinja i pevačica, upoznali pevačicu Anu Nikolić. Ana je proteklih nekoliko godina provela ispred lokalnih bendova, ali nakon upoznavanja Srđana i Nevene počeli su zajedno da sarađuju u studiju. Radeći na nekim novim idejama, Srđan je pomislio kako bi bilo zanimljivo uključiti Anin vokal pored Neveninog u svoje snimke. Nakon završetka nekoliko snimanja, bili su presrećni rezultatima i tako su rođeni neki od njihovih prvih demo snimaka. To je bila preteča muzike koja je predstavljena Frontiers-u i koja im je postigla dogovor. Sastav benda je potom upotpunjen dodavanjem bubnjara Marka Milojevića.

I Srđan i Marko su članovi veoma uspešnog srpskog metal benda, AlogiA. Tokom svoje karijere Srđan je svirao na mnogim festivalima i turnejama, snimao i sarađivao na bezbrojnim studijskim i live albumima, a svirao je i kao predgrupa za poznate bendove kao što su Whitesnake, Ian Paice, Apocaliptica, Savatage i drugih. Takođe je bio član live benda Majkla Matijevića u Bugarskoj. Na albumima „Expedition Delta“ i „Alogia“ sarađivao je sa imenima kao što su Tim ‘Ripper’ Owens, Mark Boals, Erik Norlander, Gari Wehrkamp, Fabio Lione i Hansi Kursch, između ostalih.

Lepe vesti.
Great news! “The Big Deal” with Frontiers!!

Potpisao sam ugovor sa izdavackom kucom “FRONTIERS”…

Posted by Srdjan Brankovic on Monday, February 15, 2021

Branković kaže: “Srećan sam što mogu da kažem da smo potpisali ugovor sa rok i metal etiketom Frontiers i veoma sam uzbuđen što će mi prioritet u narednim godinama biti saradnja sa njima. Čini mi se da sam za svoju muziku pronašao dom u najboljem mestu u muzičkom univerzumu, jer verujem da su Frontiers etiketa sa najboljim idejama i fantastičnim projektima i izdanjima, zbog kojih je rok scena izgledala daleko lepša i moćnija. Započinjemo saradnju sa novoformiranim bendom, stvorenim u kombinaciji ideja sa Frontiers-om. Na predlog direktora „Frontiers-a“ dogovorili smo se da će ime benda biti „The Big Deal“ i da će biti „must-have“ za ljubitelje melodičnog roka / Pored mene na gitari, u vrlo uzbudljivoj postavi nastupiće dama koja je virtuoz na klaviru i koja istovremeno peva, Nevena, koju bih okarakterisao kao originalnu pojavu na rok sceni. Pored Nevene, još jedna rok dama je uključena, kao pevačica. Zove se Ana i ona je veliki ljubitelj rokenrola sa vrlo autentičnim i lepim glasom. Marko, prijatelj iz mog matičnog benda, biće zadužen za bubnjeve, a poznata rok zvezda povezana sa Frontiers-om biće zadužena za bas linije (pratite nas). Već smo uveliko u procesu snimanja demo verzija za album. Nepotrebno je reći da smo apsolutno oduševljeni zbog ovoga. Živeli i pratite nas za više informacija! “

Više informacija o bendu možete saznati na njihovoj Facebook stranici.

Izvor : Frontiers Music SRL

Pročitajte naš intervju sa Srđanom u vezi nedavno objavljenog albuma ALOGIA-e OVDE.