Wed. Oct 27th, 2021

Photo : Promo

Stain predstavili novi singl “Fade”

Beogradski alternativni rok/metal bend Stain predstavio je novi singl nakon četiri meseca pod nazivom “Fade”.

Pesmu opisuju kao jednu od onih koja ima posebno mesto u srcu kod svakog člana benda i kao veoma mračnu, te da pruzrokuje neku čudnu emociju koju ne znaju kako da dočaraju rečima, “ali ćete je svakako pronaći u sebi prilikom slušanja”. – napominju članovi benda i dodaju :

“Uz zaista mnogo truda i zahvaljujući odličnom uhu za našu muziku, naš producent Danilo Orbović se postarao da tu emociju što verodostojnije prenese i na sam zvuk. Kao i većina naših pesama, ,,Fade” govori o borbi sa samim sobom i brojnim nesigurnostima sa kojima svakodnevno izlazimo na kraj, ali je svakako otvorena interpretaciji.

Pre oko četiri meseca bend Stain je objavio svoj prošli singl “OK”, dok su zvanični spot za njega objavili pre malo manje od mesec dana o čemu možete pročitati više ovde. Svi ovi singlovi na kraju će činiti zajednicu, u kontekstu debi albuma.

Pre nego što su krenuli da autorskim stvarima zajednički jezik su pronašli kroz sviranje obrada bendova iz grunge ere kao što su Alice in Chains, Nirvana, Pearl Jam, Tool i mnogi drugi. Stoga, oni i svoj zvuk karakterišu kao ,,grandž’’, iako on pokriva mnogo više od toga.

Bend čine Nikola Đurović (vokal), Ivan Ljubičić (gitara), Aleksa Pejović (bas gitara) i Staša Rudić (bubnjevi).

Highwaystar Magazine radio