Megadeth, via Twitter

Stigli novi detalji u vezi novog Megadeth albuma

Već duže vreme iščekujemo Megadeth-ovog naslednika albuma “Dystopia”, ili bar sveže vesti.

E pa stigle su. Album je sada konačno napisan, ali legende thrash metala opet imaju problem – sada ne mogu da započnu snimanje s obzirom da je Koronavirus efektivno zamrznuo veći deo sveta i njegovih planova.

Da su stvari krenule po planiranom rasporedu, grupa bi već bila u studiju i snimala novi album.

“Radili smo dosta na albumu, koji je sada napisan i spreman za snimanje”, potvrdio je basista David Ellefson u intervjuu za The Metal Voice.

“U stvari, plan je bio da kenemo sa snimanjem krajem marta”, nastavio je, objašnjavajući, “Ali, naravno, sve se ovo dogodilo. Na kraju smo morali da otkažemo Hell & Heaven Fest u Meksiko Sitiju, koji mislim da je bio zakazan za 15. mart. Plan je bio da odmah nakon toga odemo u Nešvil i krenemo sa snimanjem, ali s obzirom kako se sve izdešavalo, moramo da stavimo zdravlje na prvo mesto.”

S obzirom da u procesu snimanja ne učestvuju samo članovi benda, Ellefson je dodao: “I tu nismo samo nas četvorica – kada odete u studio, tamo imate čitavo osoblje ljudi, i ugostiteljske usluge i sve druge usluge koje idu zajedno sa pravljenjem albuma. S obzirom na to da u ovo vreme druženja nisu dozvoljena, očigledno je da ne dolazi u obzir snimanje albuma, bar u profesionalnom studiju.”

Ellefson ipak razume situaciju. “Svi su se odmah povukli u svoje kuće i zaključali. Ali, jednom kada se ukine zabrana izlaska i budemo 100% sigurni da se vratimo u (mrzim da se izražavam ovako)normalan život, apsolutno ćemo biti spremni da rokamo.”

Megadeth su svoj poslednji album “Dystopia” objavili 2016. godine, a novi album se iščekuje već duže vreme. Prvi problemi pri stvaranju albuma su nastali kada se Dave Mustaine razboleo, ali sada kada je potpuno zdrav može da se krene dalje. Naravno, kada prođe Korona.