CREDIT: Kevin Mazur/Getty

Sting sledeće godine u Zagrebu, Ljubljani i Budimpešti

Gordon Matthew Thomas Sumner, ili skraćeno Sting, dobitnik 17 Gremija i jedan od omiljenih umetnika današnjice, održaće sledeće godine koncerte u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj.

Sting će održati specijalni koncert u okviru svoje svetske turneje u zagrebačkoj Areni 27. maja 2024. godine, dok je slovenački datum 29. maj, a u Budimpešti je 31. maja.

Sting je toliko mrzeo jednu pesmu Police-a da je spalio kasetu u svom dvorištu

Stingu će se na bini pridružiti njegov naelektrisani rok bend kako bi publici priredio koncert hitova iz cele svoje karijere – i kao član The Police i kao solo umetnik. Na koncertu će biti predstavljeni njegovi bezvremenski klasici poput “Fields of Gold”, “Roxanne”, “Every Breath You Take” i “Message in a Bottle”, među bezbroj drugih kultnih pesama.

Sting je prošle godine nastupio u Hrvatskoj u okviru turneje “My Songs”, koja je više puta odlagana zbog pandemije. Bio je u Zagrebu 31. oktobra 2022. godine, takođe u Areni Zagreb. Turneja je dobila ime po Stingovom četrnaestom studijskom albumu, objavljenom 2019. godine, a to je ujedno i njegov drugi album koji se sastoji od ranije objavljenih pesama, ali u novoj verziji. Tada ga je u okviru turneje podržao njegov sin Joe Sumner.

Legendarni Sting predstavlja dugoočekivani album „The Bridge“

Sting će nastupiti u okviru turneje „My Songs”, iako je posle istoimenog albuma objavio još dva albuma. Prvi, “Duets” je sastavljen od 17 obrada sa različitim muzičarima (Zucchero, Mary J. Blige, Eric Clapton). Svoj drugi album „The Bridge” objavio je pretprošle godine, kao lični odgovor na pandemiju korona virusa i sve loše stvari koje su iz nje proizašle.

Pretprodaja karata za članove Sting.com-a za ova tri koncerta kreće u utorak, 21. novembra u 10:00, a javna prodaja u petak, 24. novembra u 10:00. Linkove za kupovinu ulaznica možete naći ovde.