Kventin Tarantino/Photo: YouTube printscreen

Stiže poslednji film Kventina Tarantina

Izvori kažu da je reditelj filmova “Bilo jednom u Holivudu” i “Pulp Fiction” napisao scenario za film “Filmski kritičar” (The Movie Critic) koji planira da režira ove jeseni, piše The Hollywood Reporter.

Pošto je godinama nagoveštavao da će njegov deseti film biti njegovo poslednje delo, izgleda da smo blizu tog ostvarenja. The Hollywood Reporter je otkrio da legendarni reditelj priprema film “Filmski kritičar”“. Očekuje se da snimanje počne na jesen.

Detalji filma se čuvaju pod ključem, ali se kaže da će se sve vrtreti oko glavne ženske uloge i da će se dešavati u Los Anđelesu 70-ih prošlog veka. S tim vremenskim okvirom, postoje neke spekulacije da bi tema mogla da bude Polin Kel, veoma uticajna filmska kritičarka koja je bila poznata po sukobima sa urednicima i filmskim stvaraocima.

Bivša konsultantkinja Paramounta iz 70-ih, koja je blisko sarađivala sa Vorenom Bitijem, bila je kritičar pokreta Novog Holivuda i naročito je igrala ključnu ulogu u inspirisanju značajnih filmskih stvaralaca, uključujući Vesa Andersona i, naravno, Tarantina.