Sutra se održava veliki online koncert posvećen David Bowieju sa mnogim legendama kao što su Corey Taylor, Duran Duran, Def Leppard, Nine Inch Nails i mnogi drugi

Mnogobrojne svetske zvezde odaće počast ikoni muzike David Bowieju tokom virtuelnog koncerta nazvanog “Bowie Celebration: Just for One Day!”

Među izvođačima se nalazi i supergrupa u kojoj su Dave Navarro (Jane’s Addiction), Corey Taylor (Slipknot) i Taylor Hawkins (Foo Fighters). Oni se pridružuju ranije najavljenim umetnicima kao što su Duran Duran, pevač Def Lepparda Joe Elliott, Peter Frampton, Nine Inch Nails, Rick Wakeman, Adam Lambert, Perry Farrell i Billy Corgan iz Smashing Pumpkinsa. Komičar Ricky Gervays i dobitnik Oskara Gary Oldman takođe će biti deo specijalne ponude za ovaj streaming.

„”Bowie Celebration: Just for One Day!” biće iskustvo o kojem će se godinama pričati“, glasi saopštenje za štampu kojim se promoviše ovaj događaj, u kojem se takođe napominje da će umetnici izvoditi i “neke potpuno nove verzije najvećih Bowiejevih pesama“. “

Producent je bio Bowiejev bivši pijanista Mike Garson, a “Bowie Celebration: Just for One Day!” će se emitovati 8. januara, na dan kada bi Bowie proslavio svoj 74. rođendan. Koncert će se takođe održati skoro pa tačno pet godina nakon njegove smrti.

U očekivanju događaja, Duran Duran najavili su obradu Boviejeve pesme „Five Years“, koja je se našla na njegovom legendarnom LP-ju iz 1972. godine “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars”.

Običan pristup koncertu košta 25 USD, a dalji VIP paketi – koji sadrže razne proizvode i virtuelne interakcije – dostupni su po višim cenama. Ulaznice su sada dostupne, a deo prihoda ide za “Save the Children”, humanitarnu organizaciju za decu koje je Bowie bio deo tokom svog života. Kupovinu karata možete obaviti ovde.