055519 04: Entertainer Michael Jackson performs at a concert November 8, 1988 in California. Jackson, who was the lead singer for the Jackson Five by age eight, reached the peak of his solo career with 1982's "Thriller," the best-selling album of all time and recipient of eight Grammy awards. (Photo Jean-Marc Giboux/Liaison)

“Thriller” postao drugi najprodavaniji album ikada

Album “Thriller” kralja popa Michael Jackson-a, objavljen 1982., godine postao je drugi najprodavaniji album svih vremena u SAD, i stigao do 34. platinastog tiraža.

To znači da je 34 miliona primeraka albuma “Thriller” iz 1982. prodato samo u SAD, prema podacima koje je prikupila Recording Industry Association of America (RIAA).

Prvo mesto i dalje drži grupa The Eagles s albumom ‘Their Greatest Hits (1971 – 1975)’ sa 38 miliona prodatih primeraka u SAD.

Jackson-ov album “Bad” iz 1987. godine takođe je dobio sertifikat udruženja RIAA jer je dostigao tiraž od 11 miliona prodatih primeraka u SAD.

U međuvremenu je isplivao podatak da su Duran Duran u vreme najveće popularnosti odbili saradnju s Michael Jackson-om. Duran Duran su nedavno gostovali u TV showu ‘What Happens Live With Andy Cohen’ kada su ih pitali da li su bili prijatelji s Jackson-om 80-ih.

Kao odgovor na to, klavijaturista Nick Rhodes prisetio se vremena kada je primio neočekivani telefonski poziv od kralja popa.

– Vraćali smo se kući posle turneje. Mislim da je to bila 1983. godina. Dolazim kući i telefon zvoni, a mama kaže: ‘Telefon za tebe, kaže da se zove Majkl Džekson’.

Rouds je rekao kako je prvo mislio da je poziv neka šala od članova benda Duran Duran, ali brzo je shvatio da nije reč o šali.

– Posle otprilike minut pomislio sam: ‘O moj Bože, pa to je Majkl Džekson’ – ispričao je Rouds, i dodao da je Džekson hteo zajedno s njima da snimi novi album nakon što su oni objavili album “The Reflex”.

Potom je obišao sve članove grupe Duran Duran da im kaže kako bi Majkl Džekson hteo da sa njima snimi album – ali niko nije bio zainteresovan za saradnju.

Izvor: nacional.hr