Toto objavili novu postavu

Steve Lukather i Joseph Williams otkrili su novu postavu Toto-a, sa planovima da nove članove premijerno predstave koncertom uživo 21. novembra.

Dvojici veterana iz benda pridružuju se basista John Pierce (Huey Lewis and the News), klavijaturisti Dominique “Xavier” Taplin (Prince) i Steve Maggiora, multi-instrumentalista i vokal Warren Ham (Ringo Starr) i bubnjar Robert “Sput” Searight. Gitarista Lukather suosnivač je benda 1977. godine, dok je Williams pevao od 1986. godine do ’89 godine, a zatim se ponovo pridružio 2010.

„Sa ovim potezom smo maksimalno mirne duše“, rekao je Lukather u saopštenju za štampu. „Osvežavajući, optimistični entuzijazam uskače u budućnost benda. U ovom trenutku, Joe i ja smo jedini dugogodišnji članovi benda koji žele da nastave da prave muziku za našu multigeneracijsku bazu obožavalaca. ”

Ulaznice za predstojeći onlajn koncert u prodaji su u Dice-u, a bend se nada da će napraviti turneju “Dogs of Oz” sledeće godine, dok Lukather i Williams takođe imaju i solo albume planirane za izlazak sledeće godine. Još u avgustu, Lukather je objavio “Run to Me” u kojem se pojavljuju Williams i Ringo Starr.

„Joe i ja smo prijatelji od moje 17. godine, a Joeve 14.”, rekao je Lukather. „Tokom ove pandemije preispitivali smo svoju karijeru i kako da napredujemo. Svi ljudi su ili pokojni ili su se povukli. A mi se i dalje osećamo kao deca koja žele da se što pre vrate na turneju i binu. Tu živimo. Joe-ov rast kao producenta, tekstopisca, inženjera, pevača i izvođača je inspirativan za obojicu. Tajming ovog poteza je savršen jer je Joe na svom vrhuncu i svaki dan me oduševljava. Uživamo u ovoj saradnji i ne možemo više jedva čekati novu budućnost. “