U aprilu sledeće godine treći BL Rising

U organizaciji Udruženja građana „Kultura kulturi“ iz Banjaluke, u banjalučkom klubu „City pub“ 3. i 4. aprila sledeće godine (petak i subota) po treći put biće održan „BL Rising“, smotra humanitarnog karaktera posvećena alternativnoj muzici i autorskim bendovima.

Nakon dva uspešna izdanja „BL Rising“ polako postaje jedan od značajnijih događaja posvećenih različitim muzičkim žanrovima i bendovima, a do sada je privukao brojne posetioce iz cee Bosne i Hercegovine, te iz Slovenije i Nemačke.

Photo : Vedran Sevcuk

Prvo ime trećeg izdanja „BL Risinga“ je bend „Morost“ iz Slovenije, sastav koji je ove godine nastupao na slovenačkom festivalu „Metal Days“, održanom u Tolminu. ,,Metal Days“ je jedan od najznačajnijih evropskih festivala, a posvećen je alternativnoj, rock i metal muzici. Bend „Morost“ osnovan je 2010. godine, a trenutno ga čine: Jonas Savšek, Peter Frol, Blaž Zupan, Andrej Škof, Tamara Cerović Erjavec i Jan Martin Dobre.

Ukupno 20 bendova nastupilo je na prošla dva izdanja, a za treće izdanje do sada su se prijavili bendovi iz pet država. Svi bendovi, koji imaju želju da budu deo ove priče, imaju bar pola sata autorskog materijala, a još se nisu prijavili, mogu to da učine preko njihovog zvaničnog sajta. Prijave su otvorene do 16. decembra.

“Ideja o „BL Risingu“ nastala je 2017. godine, sa ciljem da se stvori događaj kojim bi bila pružena prilika autorskim bendovima, a u isto vrijeme i humanitarna pomoć onima kojima je potrebno.

Od prikupljenih sredstava do sada smo pomoć dali javnoj kuhinji „Obrok ljubavi“, te za liječenje Nine Bližnjaković iz Doboja i za liječenje Laforine bolesti. U okviru trećeg izdanja, donacije ćemo prikupljati za liječenje bolesnih Snježane Plavšić-Đurović i njenog sina  Gregora iz Mahovljana.  ” – kažu organizatori festivala.

Ukoliko želite da pratite novosti vezane za „BL Rising“, možete to da učinite preko zvanične web stranice, zvanične Facebook stranice i događaja, YouTube kanala, te Instagram naloga. Sve novosti vezane za Udruženje građana „Kultura kulturi“ možete da pratite na Facebook stranici udruženja.