U decembru premijera dokumentarnog filma o grupi Bee Gees

HBO je potvrdio da će dokumentarni film Bee Gees-a “How Can You Mend a Broken Heart” premijerno biti prikazan 12. decembra.

Premijerno prikazivanje će biti od 20 časova po američkom vremenu, odnosno u 2 sata posle ponoći po našem vremenu, a biće emitovan na HBO Max.

Prvi najavni klip, dostupan u nastavku, prikazuje kako režiser Frank Marshall istražuje „trijumfe i prepreke braće Barry, Maurice i Robin Gibb“. Producenti su dodali: „Značajni trio, koji je ranu slavu pronašao 60-ih, napisao je preko 1.000 pesama, uključujući 20 hitova br. 1 tokom svoje etape u istoriji. Ovaj film prati meteorski uspon [Bee Gees-a], dok su vozili vrhove slave i bogatstva, pregovarali o hirovima neprestano promenljivog muzičkog posla i kretali se u složenosti bliskog rada sa porodicom. ”

Marshall je rekao u izjavi: „Kao i mnogi ljudi, voleo sam muziku Bee Gees celog svog života. Ali otkrivanje njihovih neobičnih kreativnih instinkta i muzičke riznice, humora i odanosti bilo je sjajno dvogodišnje putovanje. Veoma smo sretni i ponosni što smo sa HBO-om i bila mi je čast raditi na ovom projektu. “

Koproducent Nigel Sinclair rekao je: „Ovo je priča o tome kako su tri brata sa vrhunskim muzičkim darovima stvorili muziku koja je pet decenija uzastopno uspevala da dotakne ljude na pet kontinenata. To su bratstvo i porodica, kreativnost, zabava, radost i tragedija. Svi se osećamo privilegovano što smo uključeni. “

Prošle godine je otkriveno da se producent filma Bohemian Rhapsody Graham King prijavio za vođenje biografskog projekta Bee Gees. Kasnije je objavljeno da je Steven Spielberg takođe producirao, a Anthony McCarten – koji je takođe bio povezan sa Bohemian Rhapsody – je radio na scenariju.