The Beatles. Credit: PRESS

U pripremi su četiri biografska filma o Beatlesima

Sony Pictures Entertainment objavila je detalje četiri biografska projekta Beatlesa ispričana iz perspektive svakog člana benda.

Sem Mendes (1917, Skyfall) bi trebalo da režira sva četiri igrana filma. Biografski filmovi će biti ispričani iz ugla svakog člana benda i ukrštaće se kako bi „ispričali priču o najvećem bendu u istoriji“.

Projekat je prvi put da su Apple Corps Ltd. i The Beatles – Pol Makartni, Ringo Star, zajedno sa porodicama Džona Lenona i Džordža Harisona – dodelili punu životnu priču i muzička prava za film po scenariju.

Poslušajte poslednju pesmu Beatlesa koja je upravo objavljena

S obzirom da je Sony Pictures Entertainment spreman za finansiranje i distribuciju filmova, koji bi trebalo da izađu na globalno tržište 2027. godine, „kadencija filmova, čiji će detalji biti predstavljeni bliže objavljivanju, biće inovativna i revolucionarna“ – kaže bend u izjavi.

„Počastvovan sam što pričam priču o najvećem rok bendu svih vremena i uzbuđen sam što mogu da osporim ideju o tome šta predstavlja odlazak u bioskop“, rekao je Mendes.

Haris je dodao: „Nameravamo da ovo bude jedinstveno uzbudljivo i epsko kinematografsko iskustvo: četiri filma, ispričana iz četiri različite perspektive, koji govore jednu priču o najproslavljenijem bendu svih vremena.

Beatlesi su bili predmet mnoštva filmova i dokumentarnih filmova, uključujući film Let It Be iz 1970. godine, koji je istakao raspad Fab Four-a, i The Beatles: Get Back iz 2021., seriju koja je dokumentovala stvaranje njihovog LP-ja „Let It Be“.