Jeff Buckley. Credit: Getty

U pripremi zvanični biografski film o Jeff Buckleyu

U pripremi je novi zvanični biografski film o Jeff Buckleyu, koji je u produkciji majke pokojnog pevača.

“Everybody Here Wants You” ima podršku sa imanja Buckley i obećavaju da će biti „jedina zvanična dramatizacija Jeffove priče“.

Buckleya će glumiti Reeve Carney (Spiderman: Turn Off the Dark, The Rocky Horror Picture Show: Let’s Do the Time Warp Again) kako izveštava Variety, a snimanje filma trebalo bi da započne krajem ove godine.

Buckleyeva majka Mary Guibert koproduciraće film zajedno sa Alison Raikovich, upravnicom pevačevog imanja.

Guibert je rekla u izjavi: „Ovo će biti jedina zvanična dramatizacija Jeffove priče za koju mogu da obećam da će njegovim vernim obožavaocima i njegovoj zaostavštini. Srećom, moja odlučnost da okupim sve prave učesnike, bez obzira na to koliko vremena trajalo, uskoro će kulminirati na najbolji mogući način. “

Richard Story iz kompanije Soni Music Entertainment, vlasnici Buckley-eve muzike, dodao je: „Jeff Buckley je bio nekada umetnik čija je muzika dirnula srca ljudi i promenila im život.

„Soni Music je počastvovan što je Jeffovu muziku predstavio svetu i sada, Everybody Here Wants You pruža jedinstvenu priliku da predstavi Jeffa čitavoj novoj generaciji fanova.“

Jeff Buckley preminuo je 1997. godine u dobi od 30 godina nakon što se slučajno utopio u reci Wolf u državi Tennessee.

Od njegove smrti snimljen je niz filmova o njegovom životu i karijeri. 2012. je objavljen film Greetings From Tim Buckley, u kojem je glumac Penn Badgley glumio pokojnog pevača.

Među ostalim filmovima o muzičaru tu je i Amazing Grace: Jeff Buckley iz 2009. godine.