U subotu premijera dokumentarca o Kralju Čačka

Dokumentarni film RTS-a o kantautoru Nenadu Mariću, koji stoji iza pseudonima Kralj Čačka, njegovom bratu Marku i ostalim saradnicima iz benda, biće premijerno prikazan 7. oktobra.

Sanjalačko putovanje kroz vreme, priča o odrastanju i sazrevanju. Priča o opstajanju suptilne estetike na rubu velikog, mutnog talasa u kome se valjaju grabež i bezobzirnost, nemoral i neestetika, prljavi novac i ukus gorčine. Kolaž realnog i nadrealnog, prikaz grupe muzičara iznutra i spolja, pokušaj da se dokuči ”brehtovska” atmosfera i taj čudni, tajanstveni zvuk koji proizvode braća Marić i društvo.

O načinu na koji doživljavaju takvu jednu pojavu na našoj muzičkoj sceni i o mestu Kralja Čačka u njoj, u filmu govore poznata imena iz sveta muzike i drugih umetnosti.

Montaža je poverena Ivanu Vasiću, kamera je bila u rukama Milana Ilića, a scenario zajedno potpisuju urednik Vesko Butrić i reditelj Slobodan Simojlović.

Premijera je zakazana za subotu, 7. oktobra 2023. u 20:00 u Centru za kulturu Vlada Divljan, Palilula. Ulaz je besplatan. Karte možete preuzeti svakog radnog dana od 8-20h na biletarnici Centra. Broj slobodnih mesta je ograničen.