EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Umrla glumica Charlbi Dean, zvezda ovogodišnjeg dobitnika Zlatne palme

Južnoafrička glumica i manekenka Charlbi Dean, zvezda filma Trougao tuge (Triangle of Sadness) ovogodišnjeg dobitnika Zlatne palme, umrla je danas u Njujorku, javila je njena portparolka potvrdivši informacije specijalizovanih medija.

Prema medijskom sajtu Deadline 32-godišnja glumica umrla je danas „iznenada“ u bolnici u Njujorku. Za sada nema drugih informacija o uzroku smrti.

U filmu „Trougao tuge“ švedskog reditelja Rubena Östlunda, Dean glumi Yayu, top modela i influenserku zaokupljenu svojim imidžom i karijerom, kojoj se ponudi luksuzno krstarenje sa dečkom takođe manekenom.

Pet godina posle dobijanja Zlatne palme za film „Kvadrat“ Ruben Östlunda je ovog maja za dobio drugu Zlatnu palmu na 75. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu za tu satiru o super bogatim i luksuzu, ocenjenu najzabavnijim filmom u kanskoj konkurenciji.

Prema specijalizovanim medijima Charlbi Dean, rođena je 5. februara 1990. u Kejptaunu u Južnoj Africi i počela je da radi kao manekenka sa šest godina, a zatim je započela karijeru na ekranima od 20 godina sa prva dva južnoafrička filma „Spud“ 2010. godine i kasnije „Spud 2“ 2013, sa John Cleeseom.

Takodje je igrala u američkom horor filmu iz 2017. godine „Don’t Sleep“, a naredne godine u filmu „Inetrvju sa Bogom“ (An Interview with God).

Izvor : Danas.rs