Luca Yupanqui with her parents Elizabeth Hart and Iván Diaz Mathé CREDIT: Press

Uskoro će biti objavljen prvi album koji je snimila nerođena beba

Debi album Luce Yupankui ,,Sounds Of The Unborn” snimljen je dok je još bila u majčinoj materici.

CREDIT: Juinen/Bloomberg via Getty Images

Ovog aprila izlazi gotovo sigurno prvi album koji je snimila nerođena beba.

Debitantski album Luce Yupankui „Sounds Of The Unborn“ snimljen je dok je još bila u majčinoj materici, a izlazi 2. aprila u izdanju Sacred Bones.

Yupankui je dete muzičara Elizabeth Hart, basistkinje eksperimentalnog rok benda Psychic Ills, i Ivana Diaza Mathea, saradnika sa ljudima poput Lee ‘Scratch’ Perrija.

Ispod možete čuti prvu numeru sa albuma, „V4.3 pt.2“, zajedno sa video snimkom sačinjenim od snimka koji je par snimio.

„Napravili smo nekoliko Super 8 snimaka tokom sesija snimanja, a kasnije smo se udružili sa umetnicom Viktorijom Keddie, jer volimo njen pristup i estetiku. Obradila je film analognom opremom i kreirala vizuelno putovanje koje sumira ono što smo osetili dok smo stvarali ovaj album “, rekao je Mathe.

Album je snimljen korišćenjem biosonične MIDI tehnologije, koja je bebine pokrete u materici pretočila u zvuk. Tehnologija je bila zakačena za Hartin stomak, prepisujući njegove vibracije u Mathe-ove sintisajzere.

Posle pet sati trajanja sesija, Hart i Mathe su zatim uređivali i mixovali rezultate sesija, pokušavajući da intervenišu što je manje moguće kako bi „Lucina poruka postojala u sirovom obliku“.

„U ljudskoj je prirodi da se pita kakav je život u svesti drugog čoveka. Kakav je osećaj? Kako to zvuči? Sva ta pitanja postala su jača i važnija za Elizabeth i Ivana dok su čekali da Luca dođe na svet “, navodi se u saopštenju za štampu.

„U određenom trenutku pitanja su se pretvorila u šta bi rekla da može da govori? Kako bi reagovala na spoljni svet? I na kraju, kakvu bi muziku puštala da je mogla? Ovaj album pokušava da odgovori na ta pitanja. “