(Image credit: UME)

Uskoro nas očekuje više od 4 sata neobjavljenog materijala Frank Zappe

Frank Zappin album “The Mothers 1970” biće objavljen digitalno i kao set od 4CD-a preko Zappa Records / UMe 26. juna. ove godine.

Postavu čine Aynsley Dunbar (bubnjevi), George Duke (klavir / klavijature / trombon), Ian Undervood (orgulje / klavijature / gitara), Jeff Simmons (bas / vokal), kao i Flo i Eddie i Mark Volman iz benda The Turtles na vokalu (koji su svi radili pod pseudonimima iz određenih razloga koji su stajali u ugovoru), sastav je trajao samo sedam meseci dok Simmons nije napustio bend tokom snimanja filma “200 Motels”.

“The Mothers 1970” obuhvata kratki, ali produktivni period benda, tokom kog su i izdali album “Chuinga’s Revenge” i imali turneje po SAD, Kanadi i Evropi.

“Nije tajna da je Frank bio oduševljen ovom grupom,“ kaže Travers. „Igra likova i njihovih ličnosti, muzički i lično, stvorili su vrlo sadržajno i šaljivo poglavlje u njegovoj karijeri. Frank je eksplodirao sa tim momcima. Njihov zvuk je bio jedinstven, njihov humor bio je kao nijedan drugi, a ipak im je vreme na kraju bilo kratkotrajno. ”

Produkciju su uradili Ahmet Zappa i Joe Travers, a izdanje poseduje 70 neobjavljenih snimaka uživo i iz studija, rani miks numere “Sharleena” koju je producirao mladi Roy Thomas Baker i grube mikseve pesme “Wine’s Revenge”, kao do sada neobjavjenu verziju pesme “Envelopes”.