Velike šanse postoje da ćemo gledati Top Gun 3

Paramount Studios nada se da će ponovno oživeti franšizu “Top Gun” trećim filmom u poznatom serijalu.

Koscenarista filma “Top Gun: Maverick”, Eren Kruger, piše scenario za ovaj novi nastavak, a izvori ukazuju na to da bi reditelj “Mavericka” takođe trebalo da se vrati. Cilj je ponovno spojiti Toma Kruza s kolegama iz nove generacije, Majlsom Tellrom i Glenom Pauelom.

Ova vest dolazi nekoliko dana pošto je Warner Bros. Discovery objavio da je Kruz potpisao ugovor o glumi i produkciji filmova, iako taj ugovor nije isključiv. Kruzovi nedavni filmovi uglavnom su bili u Paramountu, iako on tamo nije imao ekskluzivan ugovor. Iako bi neki mogli da tumače vesti o “Top Gunu” kao odgovor u ratu za Kruza, ovaj nastavak već se tiho razvija od kasne jeseni.

Film “Maverick” iz 2022. godine postigao je veliki uspeh na blagajnama, zaradivši 1,5 milijardi dolara širom sveta i podstakao Stivena Spilberga da Kruzu pripiše zasluge za spasavanje poslovanja bioskopskih dvorana koje je bilo opterećeno pandemijom koronavirusa. Film je došao decenijama posle “Top Guna” Tonija Skota iz 1986. godine, koji je pomogao da se Kruz učvrsti kao filmska zvezda u usponu.

Ne treba očekivati brz izlazak novog “Top Guna”. Kruz trenutno radi na osmom filmu “Mission: Impossible”, koji će ga zadržati barem do planiranog izlaska u maju sledeće godine. Ipak, ovaj razvoj dodatno potvrđuje jednu stvar koja je postala očigledna posle ove nedelje: Kruz je i dalje tražena zvezda, i studiji će se boriti za njegovo vreme i u godinama koje dolaze.