Bundek

Više od 200 muzičara iz cele Hrvatske snimilo pesmu Atomskog skloništa

Pesma “Treba imat dušu” Atomskog skloništa u izvedbi 50 gitarista, 50 basista, 50 bubnjara, 50 vokala i udaraljkaša iz cele Hrvatske snimljena je na Bundeku, a snimak će biti prikazan u sklopu dodele medijske nagrade Zlatni studio 20. februara uz prenos na HRT-u.

U sklopu medijske nagrade Zlatni studio čija će se dodela održati 20. februara uz prenos na HRT-u, na zagrebačkom jezeru Bundek u sklopu projekta Lakestock snimljena je pesma “Treba imat dušu” Atomskog skloništa u izvedbi 50 gitarista, 50 basista, 50 bubnjara, 50 vokala i udaraljkaša iz cele Hrvatske.

– Zvali su me prije nekoliko tjedana iz organizacije i pitali jesam li voljan ustupiti pjesmu da bude u tom programu? Rekao sam da sam počašćen, iako nisam ni znao o čemu se radi, tek kasnije su mi objasnili, priča Bruno Langer, basista Atomskog skloništa, autor muzike i stihova ove pesme koja je izvorno objavljena 1982. na albumu “Mentalna higijena”, da bi postala jedan od najvećih hitova u istoriji jugoslovenskog i hrvatskog rocka.

Na snimanje su se, uz poštivanje epidemioloških mera, odazvali muzičari od Dubrovnika pa sve do Županje iz koje je došao kompletan bend Opća opasnost, inače Langerovi prijatelji. Došli su i muzičari iz Pule, poput gitarista Bore Lukića ili sadašnjeg gitariste Atomskog skloništa Matije Dadića te drugi poznati muzičari.

– Jako veliki odaziv i sve je po mjerama odrađeno. Bilo je to prvo veće okupljanje svih rockera Hrvatske nakon početka izolacije i prvo javno snimanje koje je bilo i prilika za susret, razgovor i druženje i to je bila najveća vrijednost, da su se svi kolege našli na jednom mjestu, kaže Langer.

U konkurenciji za izvođenje je bila i pesma “Show must go on” grupe Queen no HRT i Jutarnji list kao organizatori insistirali su na hrvatskoj pesmi.

– Bio sam ugodno iznenađen, a pjesma u svojoj formi i po svojoj poruci odašilje silnu energiju i ljubav koju su svi koji su došli izrazili prema rock ‘n’ rollu, što će se vidjeti i na snimci. Pitao sam organizatore zašto su odabrali baš mene, moju pjesmu, na što su mi odgovorili “Ti si to zaslužio”. Jedan jako lijep događaj, priča Langer.

Glavni dirigent je bio Ante Gelo. Langer je prezadovoljan kako je Gelo obavio svoj posao, a kaže i da je u današnje vreme kada je teško naći osobu koja nije namrgođena, na njegovom licu uvek je bio smešak.

“Jedan pozitivan, izuzetan glazbenik, odlično je to dirigirao i vodio. Sve pohvale Anti Geli”, kaže Langer.

izvor : glasistre.hr