Whitesnake najavili kompilaciju “The Blues Album”

Plavija strana Whitesnake-ovog kataloga biće prikupljena na “The Blues Album”-u, koji stiže 19. februara.

14 pesama koje će se naći na ovoj kompilaciji preuzeto je sa šest studijskih albuma Whitesnake-a objavljenih između 1984. i 2011. godine, a tu su i bonus studijske numere sa albuma “Live… in the Shadows of the Blues” iz 2006. godine („If You Want Me“) kao i „River Song“, koja se pojavila na solo albumu Davida Coverdalea “Into the Light” iz 2000. godine.

“The Blues Album” sadrži i dva velika hita – “Slow an ‘Easy” i “Give Me All Your Love”, koje su remiksovane sa fokusom na gitare.

U beleškama Coverdale je opisao kako je slušanje legendi bluza poput Muddy Watersa, Albert Kinga i Howlin ‘Wolfa na njega uticalo tokom celog života. „Teško je pronaći reči koje će pokazati koliko su se duboko njihove pesme povezale sa mojom dušom“, piše on. „Ali bluz je za mene prelepa reč koja opisuje emocionalno izražavanje … osećanja, bilo osećanja tuge, usamljenosti, praznine … ali, takođe ona koja izražavaju veliku radost, slavlje i ples, seksualnost i ljubav.“

“The Blues Album”-om, Whitesnake dovršava trilogiju “Red, White and Blues Trilogy” tematskih kompilacija koje su objavili tokom protekle godine. 2020. godine izdali su “The Rock Album” koji je imao belu koricu i “Love Songs” koji je bio upakovan u crveno.

Lista pesama na “The Blues Album”
1. “Steal Your Heart Away”
2. “Good to Be Bad”
3. “Give Me All Your Love”
4. “Take Me Back Again”
5. “Slow an’ Easy”
6. “Too Many Tears”
7. “Lay Down Your Love”
8. “The River Song”
9. “Whipping Boy Blues”
10. “If You Want Me”
11. “A Fool in Love”
12. “Woman Trouble Blues”
13. “Looking for Love”
14. “Crying in the Rain”