Photo : promo

Wind Rock Fest nastavlja sa tradicijom predstavljanja novih bendova kroz takmičenje “Wind Rock UP” – prijavi svoj bend

Kao i prethodnih godina, i ove godine Wind Rock Fest nastavlja sa tradicijom predstavljanja novih bendova, kroz takmičenje “Wind Rock UP”.

“Wind Rock UP”, predstavlja takmičenje autorskih, neafirmisanih bendova, koje ima za cilj da prevashodno mladim i novim bendovima pruži priliku da se predstave široj publici, a potom da se kroz takmičenje dokažu i osvoje vredne nagrade.

Na prošlogodišnje, drugo izdanje takmičenja, prijavilo se 28 bendova, a šansu da se predstavi public i žiriju imalo je 7 bendova, a pobedu je u neizvsnom finalu i glasanju, odneo bend Treća smena iz Kruševca. Ove godine nas očekuje četvrto izdanje “Wind Rock UP” -a,u organizaciji festivala “ Wind Rock Fest ”.

Objavljen line up petog Wind Rock festa koji će ovog jula biti održan u Vršcu

Planirani datum održavanja je 18.07.2024. godine, na sada već poznatom Vršačkom jezeru, gde će 7 bendova imati priliku da nam se kroz takmičenje predstave, a pobednike će birati stručni žiri. Kao i svaki put do sada, i ove godine vrhunac večeri predstavljaće nastup poznatog benda, koji se bavi autorskim radom, a uspeo je da radom i zalaganjem dodje do uspešne karijere, ove godine to će biti Ortodox Celts. Ovime želimo da ohrabrimo mlade bendove, i pokaže im kako se može uz pomoć truda i rada dostići do vrhunskih rezultata. Takođe, nastavljamo saradnju sa „Velikogradištanskom gitarijadom“, čiji pobednici nastupaju u finalu „Wind Rock UP“-a, a to je ovog puta bend Ascend iz Beograda.

Prijave bendova su počele, i traju do 29.02.2023. godine. Pravo na prijavu imaju svi mladi neafirmisani bendovi koji se bave autorskim radom. Prijave se vrše isključivo putem maila windrockup@gmail.com, a potrebno je poslati:

– Kratka biografija benda ( u PDF ili Word format )

– Fotografiju benda

– spot ili video benda ( link ka Youtube – u pesme )

– link ka Facebook stranici benda

– Obevzno u biografiji benda ili mailu navesti kontakt osobu !

Dodatne informacije možete pronaći na facebook stranici festivala. Prijave pristigle posle roka, neće biti razmatrane. Posle prijave bendova, uslediće glasanje, gde će publika imati priliku da izglasa 2 benda koji će imati priliku da se takmiči,dok 4 benda dolaze na takmičenje po izboru organizatora. Finalni rezultati, kao i sve informacije oko takmičenja, će biti objavljeni na stranici, a bendovi koji su prošli na takmičenje kontaktirani.

Vidimo se u Vršcu, prijavi svoj bend !