Photo : promo

Zagreb dobija novi open air festival: Gajnice vrište!

Zagrebačka četvrt Gajnice dobija svoj festival urbane muzike na otvorenom – Gajnice vrišti!

Lineup prvog izdanja festivala predvode Kojoti, a pridružiće im se i nova imena zagrebačke scene: DJECA!, TV EYE, Rimljani Ite Doma, Proleter i The Zgubidans. Festival će se održati u petak i subotu, 12. i 13. aprila 2024. godine, na platou pored Kulturnog centra u Argentinskoj 5.

Kao hedlajneri prvog izdanja festivala Gajnice vrište! nastupiće Kojoti. Sa renomeom upravo rasprodate Tvornice kulture povodom obeležavanja 30 godina od osnivanja benda i titule jednog od najvećih domaćih rok bendova, Kojoti uzleću i stižu na novu zagrebačku open air pozornicu.

DJECA! su glasan i eksplozivan kvartet koji je odmah po izlasku na scenu naišao na dobar prijem i kod publike i kod kritike. Debi album “KAD CUJEŠ OVAJ ZVUK” doneo je erupciju sveže i moderne rokenrol energije, a u Gajnice donose svoj izobličeni, mračni zvuk smeo sa prljavim basom i sintisajzerima.

TV EYE je nastao 2019. godine, a čine ga večno mladi muzičari koji u svom izrazu i stilu neguju garažu estetiku i rokenrol stav. Debitovali su 2023. sa albumom „Kick it out“, koji su nastavili da promovišu svojim bučnim, energičnim i izazovnim nastupima.

Rimljani Ite Doma vraćaju se na scenu koncertom u Tvornici kulture, a svoj specifičan stil i duhovite tekstove predstaviće na novom zagrebačkom festivalu. Iza sebe imaju albume “Torpedo” i “Cubitus In Dentibus”, a u svom stilu kombinuju ska, pank, rok i rege elemente.

Proleter će izaći na scenu kao predstavnici pop pank i pank rok žanrova. Trio je najavio svoje drugo studijsko izdanje, „Druga prilika“, sa singlovima „Kako smo došli do tu?!“, „Druga prilika“ i „Kažu da te ne zaslužujem“, a promovisaće ih na festivalu Gajnice vrište!

Zgubidani su sjajan bend iz Gerina, koji će na festivalu nastupiti pojačan legendama Gerinske i zagrebačke scene – Fafom i Milkom iz Hladnog piva.

Ulaz na Gajnice vrište! će bicti besplatan, a satnica i raspored će biti objavljeni deset dana pre festivala. Suorganizaciju festivala potpisuju Yem i Reflektor uz veliku pomoć Centra za kulturu Susedgrad.

Organizaciju prvog izdanja festivala Gajnice vrište! podržavaju Gradski ured za kulturu Zagreb, Ministarstvo kulture i medija, Centar za kulturu Susedgrad, yem / Hashtag, REFLEKTOR, Kupole Hr i Rhino produkcija.