Photo FrikArt

Žanrovski raznolik vikend u AKC Fuzz u Nišu – Jorgovani spremaju boemski spektakl

Još jedan spektakl u najavi u Niškom AKC Fuzz.

Posle fenomenalnog koncerta i proslave 10 godina postojanja Jorgovana koji se desio prošle godine u Nišu, najavljujemo još jedan još veći spektakl! U petak 3. Novembra imaćete priliku da uz već kultne Jorgovane čujete mim metal senzaciju Djol8 koja je postala strmoglavo popularna putem jutjuba još pre nego su imali priliku da se kao bend predstave publici! Dođite da se banjamo na “bazenče” u gomili znoja i piva!

Vrata će se otvoriti od 21h a karte su u pretprodaji u prostorijama udruženja Birtija Društveni klub po ceni od 800rsd dok će na ulazu koštati 1000rsd!

U subotu 4. Novembra u AKC FUZZ NIŠ dolazi Progressive Metal bend Fat White Chiefs iz Bugarske.

Cena karte iznosi 500rsd, a otvaranje vrata je u 21h.

Ideja za stvaranje FAT WHITE CHIEFS rodila se krajem 2005. godine, kada su gitaristi Živko Nenkov i Ivan Maksimov kreirali i napravili demo snimak pesme „Master Džo“. Početkom sledeće godine pridružio im se Atanas Kostadinov. Trojica stvaraju još dva dela. Ubrzo je bend dobio basistu i bubnjara i počeo da svira po klubovima i festivalima, kao i neke TV emisije. Krajem 2009. i početkom 2010. veliki deo materijala za debi album je bio spreman. U to vreme, bend je učestvovao na “Crossroads Festival” i “Rock Onli Festival” sa nekoliko originalnih pesama. Početkom 2010. počela su snimanja za album koji je izašao krajem godine.

U leto 2012. FAT WHITE CHIEFS su nastupili na Berkstock festivalu. U proleće 2016. učestvovali su na takmičenju „V:O:A Metal Battle Bulgaria”, a krajem godine na „Simphonic Metal Gatheringu” u Plovdivu. U leto 2017. godine učestvovali su na „Ruse Summer Festu” i „Rock Fest Kneža”. Krajem godine učestvovali su na takmičenju “Rainars Rock Trampoline” na radiju Z-Rock sa pesmom “Ghost”. Pesma je u decembru pobedila na konkursu, a grupa je osvojila i godišnju nagradu – snimanje u profesionalnom studiju. U 2018. i 2019. FAT EHITE CHIEFS ponovo su učesnici „Rok festa Kneža“, a 2019. učestvuju i na festivalu „Noisi Rock“. U jesen iste godine pesma „Afterparti” je uvrštena u listu „Rainers Top 30” Z-Rock radija.