Alex Kapranos performs live with Franz Ferdinand. CREDIT: Getty

Franz Ferdinand dolaze u Zagreb 2022. godine

Franz Ferdinand su najavili veliku turneju u Velikoj Britaniji i Evropi za 2022. godinu.

Škotski bend će krenuti na put sledećeg proleća kako bi promovisali svoj albumu „Hits To The Head – best of“, koji bi trebalo da bude objavljen 11. marta za Domino Records.

Turneja počinje u Barseloni 15. marta, a na njoj će svratiti i do Zagreba 25. aprila što će biti njihov jedini koncert u regionu na turneji.

Franz Ferdinand dolaze u Malu dvoranu zagrebačkog Doma sportova, a prodaja karata će krenuti u petak, 12. novembra, po ceni od 180 kn koja će važiti do 31. decembra. S prvim danom nove godine, od 1. januara, ulaznice će koštati 200 kn, dok će na dan koncerta cena biti 230 kn.

Službena prodajna mesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima.

Grupa će turneju završiti 8. jula koncertom u Moskvi.

Franz Ferdinand su najavio svoju predstojeću kolekciju „best of“ tako što su ranije ove nedelje objavili novi singl „Billy Goodbie“, kojim su predstavili i novog člana – bubnjarku Audrey Tait. Album će takođe uključivati još jednu do sada neobjavljenu numeru pod nazivom „Curious“.

ISPRATITE : FRANZ FERDINAND IMA NOVI SINGL “BILLY GOODBYE” – ALI I NOVOG ČLANA

U razgovoru za NME u nedavnom intervjuu, Alex Kapranos je opisao ovu drugu kao „pesmu koja zvuči sasvim drugačije“ za grupu.

Kapranos je takođe govorio o procesu odlučivanja o listi numera za „Hits To The Head“, objašnjavajući da je to „kao kako biste izabrali set listu na festivalu“, mešajući „bangers“ sa više „retrospektivnih“ momenata.