5. novembra memorijalni koncert u čast Milanu Mladenoviću u SubBeernom Centru

5. novembra ove godine biće 25 godina kako nema Milana Mladenovića, jednog od najvećih umetnika kojeg je Srbija i bivša Jugoslavija videla.
U njegovu čast na 5. novembra biće održan veliki memorijalni koncert u Beogradu u SubBeernom Centru pod nazivom “Kao da je bilo pre 25 godina”.

Jedna osoba mi je rekla da ga je toliko volela, da kada je Milanu stalo srce nju su zvali i izjavljivali saučešće, iako ga nije ni poznavala. Verujem da je sličnih situacija bilo još, a u tu čast na dan kada nas je napustio dečak iz vode i jedan od najvećih pevača, pesnika, muzičara, tekstopisaca, ljubitelja umetnosti – okupiće se brojni muzičari da mu odaju počast.

Neki od njih su upravo njegove kolege iz bendova – Tanja Jovićević, najpoznatija kao pevačica benda Oktobar 1864, ali i prateći vokal EKV-a od 1989. do 1993., kao i Milan Mikica Stefanović koji je nastupao sa Mladenovićem u nekoj vrsti preteče EKV-a zvanom Limunovo drvo. Takođe, nikako manje važni, kao osnovni bend celog događaja nastupiće Deca iz vode kao EKV tribute bend, ali i Lagana sreda kao Šarlo Akrobata tribute bend.

Deca iz vode su do sada neretko imali čast da im se pridruži neki od članova slavnog EKV-a, dok je to prošle godine uradio i Srđan Žika Todorović, koji je posle dužeg vremena seo za bubnjeve.

Prodaja karata se vrši u Yugovinylu(Cetinjska 15), kao i u Felixu(TC Sremska, prvi sprat), a promotivna cena iznosi 500 dinara, dok će na dan koncerta iznositi 700 dinara.