Apocalyptica objavili drugi singl

Finski simfonik metal bend Apocalyptica objavili su drugi singl po imenu “Rise” sa njihovog predstojećeg albuma.

“Bolno lepa, pesma Rise nam približava ideju o humanosti koju svi delimo te snagu i osobine vezabe za međusobnu interakciju. Rise budi i izaziva vrlo važan niz emocija i opažanja, kao i prema čemu mi, kao ljudska bića stremimo. Želimo da podignemo svest i učinimo da svakome bude neprijatno, želimo da ljudi obrate pažnju, zaustave se i razmisle.

Ideja je bila da napravimo video spot koji je bio ćudljiv i zanosan, koji će gledaoca povesti u drugu dimenziju koja je ogledalo našeg društva i važnosti saosećanja i empatije u današnje vreme. Likovi u ovom svetu ponovo padaju i rastu ponovo, te na kraju potpomažu jedni drugima u usponu.” – Izjavila je Lisa Mann, režiserka spota.

A frontmen benda Eicca Toppinen se nadovezao : “Ove nove pesme su toliko duboke i tako složene da nije baš tako lako tačno naznačiti o čemu se radi. Ali upravo mislim da je to i lepota instrumentalne muzike, da slušaoc uvek može da se oseti slobodim da iskusi iste pesme na vrlo, vrlo drugačiji način. To je takođe jedan od razloga zašto ne želimo objašnjavati pesme pre nego što ih drugi čuju. ”

Početkom oktobra oni su objavili prvi singl “Ashes of The Modern World” i izjavili da će se album zvati “Cell-0“. Skandinavski metalci za sada imaju osam albuma, dok se izlazak devetog očekuje za 10. januar 2020. godine.

U avgustu prilikom nastupa u Beogradu tokom festivala “Noć muzike“, bili su veoma iznenađeni posetom i samim konceptom spajanja metala sa simfonijom u Srbiji, te su najavili svoj ponovni dolazak u januaru nakon objavljivanja albuma, a mi ih očekujemo širom otvorenih vrata i sa nestrpljenjem !