8 bubnjara koji bi mogli da sednu na mesto novog bubnjara u Slipknotu

Pošto je Jay Weinberg sada izašao iz Slipknota, sledeći logičan korak za fanove je da spekulišu i pitaju se ko će biti novi bubnjar benda.

Piše : Rastko Tomić

Ovo su samo neki od predloga ko bi možda dobro legao u Slipknotu.

Dana 2. novembra, Slipknot je objavio izjavu (i kasnije je izbrisao) u kojoj najavljuje da su se razišli sa Weinbergom, koji se pridružio bendu 2014. godine.

Jay Weinberg se osvrnuo na razilazak sa Slipknotom u novoj objavi na društvenim mrežama

„Želeli bismo da se zahvalimo Jayu Weinbergu na njegovoj posvećenosti i strasti tokom proteklih 10 godina. Niko nikada ne može da zameni originalni zvuk, stil ili energiju Joeya Jordisona, ali Jay je ispoštovao Joeyevu ulogu i doprineo na poslednja tri albuma, a mi, bend, kao i fanovi to cenimo. Ali, kao i uvek, Slipknot namerava da evoluira. Bend je odlučio da donese kreativnu odluku i da se rastane sa Jayem. Želimo Jayem sve najbolje i veoma smo uzbuđeni zbog onoga što nam budućnost nosi,” glasila je izjava.

Corey Taylor otkrio ko nije novi bubnjar Slipknota

Sada su sve oči uprte u prazno mesto za bubnjeve i ko potencijalno može da ga popuni. Možda bi čak bilo zanimljivo da se napravi i audicija kao što su je svojevremeno napravio Dream Theater(u koji se inače nedavno vratio bubnjar Mike Portnoy, koji je izašao iz benda baš neposredno pre nego što je urađena audicija), što bi sigurno uticalo i na dodatnu popularnost benda jer bi svima bilo zanimljivo da gledaju, ali čisto sumnjam da će se to dogoditi.

Pa evo nekoliko bubnjara koji bi možda legli dobro u Slipknotu. Možda sam nekoga i zaboravio, ali eto.

Simon Crahan

Koliko čvršću vezu možete imati od toga da ste sin osnivača Slipknota? Simon je inače Clownov sin i napuniće 20 godina u januaru, ali svira na nivou koji daleko prevazilazi njegove godine. Trenutno svira u metal bendu Vended, u kom je frontmen i pevač sin Coreya Taylora Griffin, a ono što je interesantno jeste da i stilski postoje neke očigledne sličnosti sa Slipknotovim zvucima.

Roy Mayorga, Stone Sour

Sa više od 30 godina iskustva Roy je ozbiljan bubnjar.

Obožavaoci Slipknota ga najbolje poznaju po njegovom radu u Stone Sour-u od 2006. do 2020. godine, radeći sa Coreyem Taylorom i Jimom Rootom tokom njegovog mandata.

Maiorga takođe ima iskustvo live svirci pošto je bio bubnjar na turneji sa Hellyeah nakon smrti Vinniea Paula.

Dustin Robert, Corey Taylor

Dustin Robert je u trenutnom live bendu Coreya Taylora i svirao je na njegova dva solo albuma, “CMFT” i “CMF2”.

Sa Taylorom, on očigledno može da se nosi sa mnogo svestranosti, čak i da obrađuje neke pesme Slipknota uživo, pošto Corey peva Slipknot i na svojim solo koncertima.

El Estepario Siberiano

Jedan od najviralnijih muzičara trenutno na internet nebu je El Estepario. Dakle ne samo bubnjara, već muzičara generalno. Zbog njegovih mnogobrojnih obrada kojima se svi čude koliko dobro zvuče mnogi po internetu pišu da žele da ga vide kao novog bubnjara, mada je on u novom videu rekao da on neće biti bubnjar, tačnije – da ga do sada još nije niko pozvao, ali i sumnja jer misli da nema to iskustvo.

Eloy Casagrande

Eloy je jedan od predloga baš upravo iznad pomenutog El Esteparija, ali i po mom mišljenju je jedan od najboljih live metal bubnjara. Eloy trenutno svira sa Sepulturom, ali ceo metal svet zna koliko je dobar. Čak je na svom Youtubeu objavio i par obrada Slipknota.

Mike Mangini

Kako je Mike upravo izašao iz Dream Theatera kako bi se Portnoy vratio, pojedini su na netu pisali kako bi voleli da ga čuju sa Slipknotom, mada ja mislim da je preveliki tehničar za ono što Slipknotu treba, tako da sumnjam u ovo, ali jednostavno zvuči previše zanimljivo da ne pomenem ovu varijantu.

Derek Roddy

Bivši čarobnjak iza kompleta u bendu Hate Eternal koji je sebi zaradio nadimak „One Take“ zbog svoje sposobnosti da snimi čitave numere za bubnjeve u – pogađate – jednom ili dva tejka, trenutno je, fudbalskim rečnikom, slobodan agent. Kada iznad pomenusmo Manginija, red je da pomenemo i da je Derek bio jedan od sedam bubnjara koji su prvobitno pozvani na audiciju za Dream Theater kada je Portnoy prvi put otišao.

Dave Lombardo

Dave očigledno ima malo slobodnog vremena sada kada više nije u Slayer-u, pritom bi bio prepoznatljivo ime koje bi bend mogao da dobije i da ublaži udarac Joy-evog ozostanka.

Jedino zašto možda ovo nije moguće jeste zato što je koju generaciju stariji od ostalih kolega iz benda, i možda je previše zauzet ličnim projektima.