Photo by Anthony Scanga

Jay Weinberg se osvrnuo na razilazak sa Slipknotom u novoj objavi na društvenim mrežama

Skoro nedelju dana nakon što je Slipknot objavio da se rastaju sa Jayem Weinbergom, bubnjar se osvrnuo na razlaz u novoj izjavi na svojim društvenim mrežama.

Slipknot je prvobitno najavio razlaz prošle nedelje (5. novembra) putem objave na društvenim mrežama, koja je od tada izbrisana, ali možete videti u celosti ovde. Poruka je ostala na sajtu Slipknota, ali sada je Weinberg prekinuo ćutanje, napisavši u objavi na društvenim mrežama da je bio „slomljenog srca i zaslepljen“ kada je primio vest.

Slipknot se rastali sa bubnjarem Jayom Weinbergom

U nastavku pročitajte njegovu izjavu u celosti.

“Ponekad se zapitam kako bi bilo da posetim 10-godišnjeg sebe širom otvorenih očiju — do ušiju zaljubljenog u novi i uzbudljiv zvuk i kulturu — i ispričam mu sve o poslednjih 10 godina. Čak i u najtežim danima, voleo bih da mislim da će biti oduševljen avanturom koja mu se spremala.

Bio sam slomljenog srca i zaslepljen kada sam primio telefonski poziv koji sam obavio 5. novembra ujutru; vesti koje je većina vas saznala ubrzo nakon toga. Međutim, bio sam preplavljen – i zaista sam zahvalan – izlivom ljubavi i podrške koju sam dobio od ove neverovatne zajednice koju smatram svojim kreativnim i umetničkim domom.

Ovo nije kraj putovanja o kojem sam sanjao, i obavezao se da ću ga prozreti – ne daleko. Ali, uprkos konfuziji i tuzi, postoji nešto što pruža jednaku količinu udobnosti. Za mnoge od vas koji ovo čitate: pre 10 godina se nismo znali. A sada se znamo. Zbog toga sam zahvalan na načine koje nikada neću moći u potpunosti da izrazim.

8 bubnjara koji bi mogli da sednu na mesto novog bubnjara u Slipknotu

Volim da sviram bubnjeve. Uvek ću voleti da sviram bubnjeve. Uvek ću imati strast prema muzici, umetnosti i kreativnom izražavanju. Ništa to nikada neće promeniti.

Ne znam kako, i ne znam kada, ali radujem se stvaranju glasne, strastvene i iskrene muzike u kojoj ponovo uživamo zajedno. Do tada, znajte da je životna radost provesti poslednjih 10 godina sa vama, deleći našu ljubav prema ovom posebnom uglu sveta muzike i umetnosti.

Ovo nije kraj, i oduševljen sam što otkrivam šta nam budućnost sprema.

Hvala vam.”

Weinberg — sin Maxa Weinberga, dugogodišnjeg bubnjara E street benda Brucea Springsteena — pridružio se Slipknotu 2014. godine, zamenivši njihovog prvobitnog bubnjara, pokojnog Joeya Jordisona, koji se razišao sa bendom 2013.

Sa Slipknotom, Jay je doprineo kontinuiranom uspehu Slipknota, nastupajući na studijskim albumima “.5: The Gray Chapter” (2014), “We Are Not Your Kind” (2019) i “The End, So Far” (2022).