Wed. Aug 4th, 2021

Preminuo osnivač i violinista benda Kansas Robby Steinhardt

Robby Steinhardt, osnivač, violinista i pevač benda Kansas, umro je u 71. godini nakon kratke bolesti, navodi se u izjavi njegove porodice.

„Robert Eugene Steinhardt bio je dobro prepoznat kao član osnivač i originalni violinista i vokal rok grupe Kansas“, navodi se u izjavi. „Njegova violina i vokal u pesmama ‘Dust in the Wind,’ ‘Point of No Return’ i ‘Carry on Wayward Son’ su urezali Robija u solidno mesto u istoriji rocka “.

Steinhardt je prvobitno bio član drugog progresivnog rock roda sa sedištem u Topeki pod nazivom White Clover, koji se na kraju pretočio u prvu postavu Kanzasa 1973. U toj originalnoj grupi takođe su bili Steve Walsh, Rich Williams i Kerry Livgren, koji su svi bili na brodu ya njihov istoimeni debitantski album. Steinhardt je 1982. napustio bend i osnovao Steinhardt-Moon na Floridi, pre nego što se 1997. pridružio ponovo Kansasu. Posle skoro još jedne decenije turneja, Steinhardt se povukao iz benda 2006, ali nije potpuno napustio muziku. U vreme njegove smrti radio je na samostalnoj ploči.

Steinhardt je imao srčani udar 2013. godine, ali izgledao je kao da se oporavio. „Duboko će nam nedostajati sve što je znao i njegova muzika će trajati zauvek“, zaključila je njegova porodica. „Spomen obeležje biće objavljeno u budućnosti.”

Highwaystar Magazine radio