Wed. Aug 4th, 2021

IRON MAIDEN NAJAVILI 17. STUDIJSKI ALBUM “SENJUTSU”

Iron Maiden su zvanično najavili svoj 17. album, “Senjutsu”.

Najava albuma je stigla nakon manje od nedelju dana nakon što su metal legende objavile novi singl i spot za pesmu “The Writing on the Wall”, svoju prvu novu pesmu u prethodnih šest godina.

Kao što je bio slučaj i sa singlom, početak ove najave bio je deo razrađene najave.

Iron Maiden su omote poslednjih 16 studijskih albuma objavljivali na društvenim mrežama tokom jedne nedelje. 13. jula distribuirano je prvih 11 omota albuma, praćenih po jednom uzastopnom naslovnicom svakog dana, sve do vesti o najnovijem albumu Maidena.

“Senjutsu” je prvi album Iron Maidena od 2015. godine “The Book of Souls” i označava kraj njihove najduže suše između albuma – šest godina – a biće objavljen 3. septembra, dok prednarudžbe počinju 21. jula.

U video najavi za ploču, koja je podeljena na društvenim mrežama, Iron Maiden je takođe ukazao na novog samuraja Eddieja, koji će krasiti i omot ovog izdanja.

Photo : Artwork/Omot

Iron Maiden su u novoj objavi na društvenim mrežama takođe objavili i spisak pesama koje će se naći na novom izdanju i Steve Harris je rekao :

: „Odlučili smo da ponovo snimamo u studiju Guillaume Tell u Francuskoj jer mesto ima tako opuštenu atmosferu. Postavka koja se tamo nalazi je savršena za naše potrebe; zgrada je nekada bila bioskop i ima zaista visok plafon, tako da postoji odličan akustični zvuk. Ovaj album smo snimili na isti način kao i “The Book Of Souls” da bismo napisali pesmu, uvežbali je, a zatim je odmah sklopili dok nam je bila sveža u mislima. Na ovom albumu ima nekoliko vrlo složenih pesama oko kojih smo se potrudili dosta da bismo postigli da budu tačno onakve kako smo želeli da zvuče, tako da je taj proces ponekad bio veoma izazovan, ali Kevin je sjajan u hvatanju suštine benda i mislim da vredelo truda! Ponosan sam na rezultat i jedva čekam da ga čuju fanovi. “

Bruce nastavlja : „Svi smo zaista uzbuđeni zbog ovog albuma. Snimili smo ga početkom 2019. tokom pauze na turneji Legacy kako bismo mogli da uvećamo turneju, ali smo imali taj dug period sređivanja pre izdanja kako bismo pripremili sjajan omot albuma i nešto posebno kao video. Naravno da je pandemija više odlagala stvari – toliko o najbolje postavljenim planovima – ili bi to trebale biti ‘strategije’ !? Pesme su vrlo raznovrsne, a neke od njih i prilično dugačke. Takođe postoje jedna ili dve pesme koje zvuče prilično drugačije od našeg uobičajenog stila, i mislim da će obožavaoci Maidena biti iznenađeni – nadam se na dobar način! “

Spisak pesama koje će se naći na novom albumu je sledeći :

1. Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
2. Stratego (Gers/Harris) 4:59
3. The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
4. Lost In A Lost World (Harris) 9:31
5. Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
6. The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
7. Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
8. Death Of The Celts (Harris) 10:20
9. The Parchment (Harris) 12:39
10. Hell On Earth (Harris) 11:19

  • a album će moći da se kupi kao :

Standard 2CD Digipak
Deluxe 2CD Book Format
Deluxe heavyweight 180G Triple Black Vinyl
Special Edition Triple Silver & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
Special Edition Triple Red & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
Super Deluxe Boxset featuring CD, Blu-Ray and Exclusive Memorabilia
Digital album (streaming and download)

Highwaystar Magazine radio