AC/DC objavili spot za pesmu “Demon Fire”, a Brian Johnson otkrio zašto uvek nosi kapu

U nedavnom intervjuu pevač AC/DC-ja Brian Johnson rekao da je kapu počeo da nosi na sceni nakon što mu ga je brat pozajmio tokom jednog nastupa, rekavši mu da će mu pomoći da mu znoj ne ulazi u oči.

“Cela stvar sa šeširima je počela, pa, verovatno nikada neću zaboraviti – nekada sam svirao u klubovima na severoistoku Engleske i oko njega i zaista smo dobro svirali”, rekao je. “To je bio sjajni mali rock bend pod nazivom Geordie, a ja sam se puno znojio jer nisu imali klima uređaj. A zimi su klubovi bili puni i grejanje bi im bilo uključeno na maksimum, jer je ipak napolju bilo ledeno, pa mi je zbog toga što sam se puno znojio sav znoj išao u oči i pekao me užasno. A moj brat Maurice je bio tamo jedne noći i sedeo za šankom. Tada je sebi kupio neki sportski automobil, i kupio je – Bog ga blagoslovio – jedan od tih kačketa koje nose vozači sportskih automobila. Znate, to su male kape. I bili smo na pola svirke, a ja sam sedeo na pivu sa njim, i rekao je , ‘Oči su ti crvene!’ Rekao sam, ‘Znam, sav sam znojav.’ Rekao je, “Vidim, stavi ovu kapu”.’ A ja sam rekao, ‘Oh, probaću sa tim.” I stavio sam je, jer su na severu Engleske svi nosili kapice – znate, posle rata i svega toga, bila je to neka vrsta uniforme za Džordžije i Jorkširce i takve ljude. A ja sam je nosio drugi deo svirke i rekao sam: „Mnooogo bolje!“ Rekao sam, “kupiću jedan ovakav”, a on mi je rekao, “Zadrži taj. Ja ga ni ne nosim.” I tako sam ja nastavio da nosim kapu. A onda su ljudi počeli da nas prepoznaju po tome: “Oh, to je dobar bend. Imaju onog pevača koji nosi kapu.”

Brian je dodao da i dalje javno skida kapu „kad ne želim da iko zna ko sam“.

13. novembra AC/DC su objavili svoj novi album pod nazivom “Power Up” koji su snimili Brian Johnson (vokal), Phil Rudd (bubnjevi), Cliff Williams (bas), Angus Young (gitara) i Stevie Young (gitara).

Album je snimljen tokom šest nedelja u avgustu i septembru 2018. godine u Warehouse Studios u Vankuveru sa producentom Brendanom O’Brien-om, koji je takođe radio “Black Ice” iz 2008. i “Rock Or Bust” iz 2014. godine.

„Power Up“ je zauzeo prvo mesto u 18 zemalja, uključujući i SAD, gde je u prvih nedelju dana prodato u preko 117.000 primeraka. To je najbrže prodavani album 2020. godine na najmanje tri najveća tržišta – SAD, Australija i Velika Britanija.

Takođe, AC/DC su danas objavili spot za pesmu “Demon Fire” koja je se našla na albumu “Power Up”, koji možete videti ispod.

Podsećamo, Johnson je bio primoran da napusti AC/DC sredinom turneje pre četiri i po godine zbog opasnog nivoa oštećenja sluha. Na kraju ga je na toj turneji zamenio pevač Guns N’ Roses-a Axl Rose.