Deep Purple će probati da naprave još jedan album sledeće godine

Deep Purple planiraju da uđu u studio 2021. godine kako bi započeli rad na novom albumu.

Vest o predstojećim aktivnostima vezano za snimanja legendarnih britanskih rokera objavio je basista Roger Glover tokom online intervjua sa finskim obožavateljem Anssi Herkkolom.

Govoreći o tome kako su on i ostali članovi Purple-a provodili svoju pauzu za vreme koronavirusa, Roger je rekao : „Cela ova situacija značila je da ne možemo na turneju. Držimo palčeve, a ideja je da se možda vratimo u studio i napravimo još jedan album. I tako samo i radimo na tome. Iako je prošlo tako malo vremena od kada smo objavili naš poslednji album, možda će to i pokvariti stvari, ali mi ćemo pokušati da napravimo još jedan album. Eksperimentišemo sa stvarima. ”

Poslednji album Deep Purple-a „Whoosh!“, objavljen je prošlog avgusta putem earMUSIC. Album je ponovo producirao kanadski producent Bob Ezrin (Kiss, Pink Floyd, Alice Cooper), koji je takođe radio na prethodna dva studijska albuma benda, „Infinite“ iz 2017. i „Now What ?!“ iz 2013. godine.

Glover je nedavno pričao i o procesu kako nastaju njihove pesme: “Sve naše pesme potiču sa džem sešna. Mi zapravo ne pišemo pesme, one samo evoluiraju dok sviramo. Prva sesija pisanja obično je veoma zabavna. Samo istražujemo različite ritmove i rifove i ostale stvari, a zatim napravimo pauzu da ih poslušamo i shvatimo na kojim pesmama zaista želimo da radimo, a onda ide druga sesija pisanja. A onda odemo u studio i snimimo ih, ali u tom trenutku retko kada imamo završene vokale ili tekstove. Obično kada su za album snimljeni svi instrumenti, Ian Gillan i ja negde sami odemo na par nedelja i napišemo reči. Ponekad on napiše sam , ponekad napišem svoje, ponekad napišemo zajedno. I tako to ispadne na kraju.”