Adria Muzzik Video Awards 2020

ADRIA MUZZIK VIDEO AWARDS 2020… IZBOR ZA NAJBOLJE MUZIČKE SPOTOVE U REGIONU

Adria Muzzik Video Awards 2020. predstavlja festival kratkog muzičkog filma, muzičko-filmsku manifestaciju koja ima za cilj da prikaže i podstakne razvoj muzičke industrije, filmske i video produkcije u regionu.

Festival AMVA 2020. vrednuje ostvarenja u muzičkoj filmskoj i video produkciji kroz muzičku žanrovsku selekciju (pop, rok i srodni moderni muzički žanrovi) i filmsko-videografske strukovne nagrade.

Online TV festival “Adria Muzzik Video Awards 2020.” predstaviće produkciju kratkih muzičkih filmova objavljenih u periodu od 1. januara 2018. do 31. decembra 2020.

Radovi se mogu prijaviti do 15. januara 2021. godine.

Selekcioni žiri će objaviti liste nominovanih spotova 15. februara 2021, a gledaoci će moći da glasaju za najbolje u 14 kategorija do 28. februara 2021.

Gledaoci Muzzik, RTS 3, CMC tv kanala i drugih televizija iz regiona, koji su partneri projekta, moći će da se u posebnim emsijama upoznaju i podsjete ostvarenja izvanredne regionalne video produkcije. Na sajtu www.muzzik.tv moći će da glasaju za nominovane radove a preko Android (smart) tv aplikacije MUZZIK TV i da prate specijalni festivalski TV kanal Adria Muzzik Video Awards.

Propozicije

Pravo prijave za selekciju/učešće na festivalu imaju muzički TVspotovi pablikovani u pomenutom periodu iz regiona (Srbija, Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija, Bugarska). Pravo prijavljivanja imaju: produkcije, samostalni autori, muzičke grupe, izdavači i televizije.

Selekcioni regionalni žiri bira po deset nominovanih spotova u kategoriji. Za nominovane spotove, nakon objavlivanja selektovanih, glasaju gledaoci regionalnih muzičkih televizija na stranici AdriaMuzzikVideoAwards2020 portala www.muzzik.tv.

Nagrade u kategorijama: Najbolji video, Video novog izvodjača, Rock video, Hip hop video, Electro Dance Music video, Pop video, Indie video, Fusion (World, Etno, Jazz) video dodeljuju se izvodjačima.

Nagrade u kategorijama: najbolja režija i art direkcija, kamera, montaža i postprodukcija, koreografija i art direkcija se dodeljuju autorima spotovima.

Mail za prijavu: adriavideoawards2020@gmail.com (Prijavni mail treba da sadrži naziv i kontakt izvođača, link videa, godinu izdanja ime izdavača)

Ceremonija proglašenja najboljih spotova se planira za 17. i 18. april.

IZVOR : headliner.rs