Nekadašnji pevač Rainbowa Graham Bonnet snima novi solo album sa Don Aireyem

Graham Bonnet (Graham Bonnet & Alcatrazz) najavio je da trenutno snima novi studijski album sa kolegama iz benda – tu je Beth-Ami Heavenstone na bas gitari, Conrad Pesinato na gitari i Mark Zonder na bubnjevi.

Pored osnovnog benda, neki posebni gosti će se naći na albumu, među kojima je i legendarni klavijaturista Don Airey (Deep Purple, Rainbow). Imena još gostiju biće otkrivena u narednim nedeljama.

“Slično kao i na prva dva albuma, odražavaće različita doba moje karijere, ali sa savremenom produkcijom. Takođe, imamo nekoliko žestokih gostiju, uključujući Don Aireya i druge koji tek treba da budu najavljeni. Veoma sam uzbuđen što ponovo sviram na albumu sa Donom. Pored toga što je moj dugogodišnji prijatelj i bivši kolega iz benda, on je jedan od najneverovatnijih muzičara sa kojima sam ikada imao zadovoljstvo da sviram, on je „pravi“ klavijaturista ……. klasično obučeni pijanista. Takođe mi je drago što sviram sa originalnim članovima Graham Bonnet Band-a: Beth-Ami Heavenstone koja je moj stalni partner (na sceni i izvan nje) od sastanka davne 2012. godine, gitarista Conrado Pesinato, koji urođenim muzičkim stilom izaziva neke mog najboljeg pisanja pesama i Mark Zonder (Fates Warning, Warlord) na bubnjevima. ”

Očekuje se da će album izaći na leto 2021.
Graham Bonnet je hard rock legenda najpozatiji kao pevač bendova Rainbow, MSG, Alcatrazz i Impellitteri, što dokazuje da je jedan od najboljih rock vokala svoje generacije. Predstojeći album biće treće izdanje Graham Bonnet Band-a sa Frontiers Music Srl, nakon dobro prihvaćenih i kritički hvaljenih “The Book” i “Between, Back In The Garage”.