Akerfeldt iz grupe Opeth ulazi u svet TV serija

Frontmen grupe Opeth Mikael Akerfeldt će uskoro ući i u svet TV serija, time što će uraditi muziku za sledeću Netfliksovu krimi-dramu, “Clark”.

Drama se sastoji iz šest delova, a do ove saradnje je došlo tako što je prvobitno Akerlund, koji je napisao i režirao seriju, ranije radio sa Akerfeldtom na snimanjima promo-snimaka za poslednji album Opeth-a.

Serija se fokusira na švedskog kriminalca Clarka Olofssona, koga će glumiti Bill Skarsgard (It Chapter Two). Olofssonova autobiografija “Vafan var det som hände” inspirisala je nastanak serije koja će pratiti centralnog lika od njegovih ranih godina u svojim zločinima do dan danas.

Prema Varietiju, Clarka je predstavljen kao “slavni gangster”, koji započinje svoju karijeru u kriminalu u 60-ima. Postaje jedna od najkontroverznijih ličnosti u savremenoj švedskoj istoriji. Tokom godina, Clark je podstakao koncept Stokholmskog sindroma, uspeo je da pobegne iz zatvora i izvrši pljačke širom Evrope.

Akerlund je rekao: „Klark je priča o politički nekorektnom čoveku, koji je živeo politički neispravno. Ultra-nasilna, duhovita, emotivna, stvarna i nadrealna biografija će svakako biti zaslužna za to što će ljudi biti upoznati sa Stockholmskim sindromom, ali ne radi se samo o pljački Norrmalmstorg-a. “