Wed. Dec 2nd, 2020

Alice Cooper najavio album “Detroit Stories” i objavio prvi singl

Možete da odete bilo gde, ali vaše rodno mesto će uvek biti deo vas. Svoj poslednji album Alice Cooper će baš nazvati po rodnom gradu “Detroit Stories”.

Cooper kaže da će predstojeći album otkriti kako mu je grad njegove mladosti pomogao da populariše svoj „ljuti hard rock“ u SAD. Pomoćnik na ovom putu će mu biti legenda Detroita i vođa MC5 grupe Wayne Kramer, bubnjar Detroit Wheels-a Johnny „Bee“ Badanjek i basista Paul Randolph.

Cooper kaže: “Los Angeles je imao svoj zvuk zahvaljujući bendovima kao što su The Doors, Love i Buffalo Springfield. San Francisco je imao Grateful Dead i Jefferson Airplane. New York je imao The Rascals i Velvet Underground, ali Detroit je bio epicentar “besnog hard rocka”. Nakon što se nije uklapao nigde u SAD-u (muzički ili slikovito), Detroit je bio jedino mesto koje je prepoznalo hard rock zvuk gitare Alicea Coopera. Činilo se da je Detroit utočište. Kada su saznali da sam rođen u Istočnom Detroitu … bili smo kod kuće “.

Cooper je prošlog petka, 13. novembra objavio obradu pesme “Rock ‘n’ Roll” grupe The Velvet Underground. Iako kultni rokeri imaju njujorške veze koje je Cooper upravo pomenuo, on ističe da je pesmu u Detroitu napisao Lou Reed, a takođe je snimljena u Motor Citiju.

Za ovaj novi album, Cooper je unajmio legendarnog producenta Boba Ezrina.

Cooper-ove priče iz Detroita biće objavljene 26. februara putem earMusic-a. 

Tracklistu albuma možete videti ispod.

Tracklist
1. Rock & Roll
2. Go Man Go (Album Version)
3. Our Love Will Change The World
4. Social Debris
5. $1000 High Heel Shoes
6. Hail Mary
7. Detroit City 2021 (Album Version)
8. Drunk And In Love
9. Independence Dave
10. I Hate You
11. Wonderful World
12. Sister Anne (Album Version)
13. Hanging On By A Thread (Don’t Give Up)
14. Shut Up And Rock
15. East Side Story (Album Version)

Highwaystar Magazine radio