Wendy Dio objavila novosti o predstojećem dokumentarcu o Ronnie James Dio-u

Wendy Dio, udovica i dugogodišnji menadžer Ronnie James Dio-a, razgovarala je sa WSOU radio stanicom o predstojećem dokumentarnom filmu o životu legendarne metal ikone. Ovo će biti prvi dokumentarac o Dio-u koji je njegova porodica odobrila u potpunosti. BMG je i finansijer i izvršni producent filma.

„Počeli smo da radimo sa BMG na tome, sa ovim direktorima koji su uradili dosta stvari“, rekla je Wendy. “I ja sam prilično zadovoljna njima. Naravno, trenutno je sve na pauzi [zbog pandemije koronavirusa]. Ali radnja filma će ići od Ronijevog detinjstva pa sve do kraja njegovog života. Mislim da su intervjuisali Jack Black-a i mislim da su intervjuisali sve Ronniejeve članove benda i Douga Aldricha i, mislim, Jeffa Pilsona. Spremali su se da odu u Arizonu kako bi intervjuisali Roba Halforda i Litu Ford. I Iommi-ja. Već su uradili sa Geezer-om. Tako da će biti vrlo zanimljivih priča različitih ljudi. Pronašla sam gomilu Super 8 starih filmova i sličnih stvari, tako da će biti vrlo, vrlo zanimljivo … Mislim da će to biti sjajna stvar , i pokazaće ljudima mnogo stvari koje ljudi nikada ranije nisu videli. ”

Na pitanje kako BMG planira da izbaci dokumentarac, Wendi je rekla: “Pa, nadali smo se da ćemo ga poslati na [festival] Sundance. Ali sada dakle, čekamo, jer je, očigledno, sve trenutno na čekanju. Nadali smo se da će izaći početkom ’21 godine. Ja i dalje mislim da će izaći ’21, ali nisam siguran kada tačno zbog trenutnog zastoja. Zavisi o tome kada će svi moći da se vrate na posao. Trenutno prelistavam fotografije. Još im šaljem puno različitih stvari da ih razvrstaju. Ali mislim da će zaista biti dobar dokumentarac. ”

Wendy je takođe ažurirala i vesti o dugo očekivanoj autobiografiji RJD. Legendarni rock novinar Mick Wall sa Wendy radi na knjizi koja je delimično napisana pre pevačeve smrti i koja je prvobitno trebalo da bude objavljena pre nekoliko godina putem MTV Books.

„To je takođe na čekanju“, rekla je. “Radim sa Mickom Wallom, koji je prilično poznat po tome što radi sa svima u industriji. Ako ga naguglate, videćete da je uradio skoro sve, knjige o svima. Radim s njim. Ovo će biti potpuno drugačije od dokumentarnog filma. Biće napisano Ronniejevim rečima, jer ju je Ronnie pisao do kraja priče sa Rainbow-om, a zatim smo pronašli još neke stvari nakon toga, male komadiće. Dakle, sve to slažemo. Mick i ja smo bili veoma zauzeti traženjem intervjua iz svih različitih vremenskih perioda. I tako ćemo i nastaviti – dovršit ćemo knjigu prema Ronniejevim rečima. Ronnie piše do te tačke, a zatim nakon toga, Biće to intervjui, tako da će to i dalje biti njegove reči o onome što govori u to određeno vreme u njegovom životu … Način na koji piše vrlo je magičan i veoma je zanimljiv. Priče koje priča veoma su zanimljive u knjizi. ”

Ronnie James Dio preminuo je usled raka želuca 16. maja 2010. godine u 67. godini života. Nekoliko meseci nakon njegove smrti, MTV Books objavio je planove za objavljivanje njegovih memoara, koji su tada planirani da se zovu „Rainbov In The Dark: Autobiografija Ronnie James Dio “.