ALICE COOPER objavio novi singl “Social Debris”

Legendarni roker Alice Cooper juče je proslavio rođendan objavljujući novi singl “Social Debris“ sa svog predstojećeg studijskog albuma „Detroit Stories“.

Pesma je izdata digitalno, a uz nju ide i video spot.

Da bi proslavio posebnu priliku sa stilom, Cooper je odlučio da ponudi “Social Debris“ za besplatno preuzimanje na veb lokaciji umetnika tokom 24 sata.

“Singl “Social Debris“ poklon je Detroitu, mojim fanovima i sebi“, kaže Alice, “Pesmu je napisao originalni bend Alice Cooper. Nikada nismo mislili da ćemo se ikada uklopiti bilo gde; a i nismo se trudili da se uklopimo ni sa kim, jer smo radili stvari koje nije radio nijedan drugi bend. Nismo se uklapali u folk scenu, nismo se uklapali u metal scenu, zaista se nismo uklapali ni sa čim što se događalo u to vreme. Uvek smo se osećali kao da smo autsajderi. Osećali smo se kao društveni otpad, bili smo u svom malom svetu. Dakle, “Social Debris“ je bio samo originalni bend koji je napisao pesmu o nama, u suštini . I ispalo je da zvuči tako kao da je 1971. godina. To je samo originalni bend – to ne možete promeniti. Sjajno je. ”

“Priče iz Detroita“ biće objavljene 26. februara putem earMUSIC-a.

Cooper kaže da će predstojeći album otkriti kako mu je grad njegove mladosti pomogao da populariše svoj “ljuti hard rock“ u SAD. Pomoćnik na ovom putu će mu biti legenda Detroita i vođa MC5 grupe Wayne Kramer, bubnjar Detroit Wheels-a Johnny “Bee“ Badanjek i basista Paul Randolph.

čitaj više : Alice Cooper najavio album “Detroit Stories” i objavio prvi singl

“Detroit Stories“ biće dostupne na CD-u, CD + DVD digipaku, CD boksu (uključujući CD, Blu-ray, majicu, masku za lice, lampicu i 3 nalepnice) i 2LP poklopac.

DVD i Blu-ray će prvi put na video snimcima prikazati neverovatan koncert uživo “A Paranormal Evening At The Olympia Paris”. Pošto je cela koncertna kultura ugašena zbog COVID-19, Alice Cooper osetio je potrebu da podeli jedan od svojih novijih koncerata sa svojim obožavateljima, jer jedva čeka da se vrati na put – više nego ikada.

Lista pesama na albumu :

01. Rock ‘N’ Roll
02. Go Man Go (Album Version)
03. Our Love Will Change The World
04. Social Debris
05. $1000 High Heel Shoes
06. Hail Mary
07. Detroit City 2021 (Album Version)
08. Drunk And In Love
09. Independence Dave
10. I Hate You
11. Wonderful World
12. Sister Anne (Album Version)
13. Hanging On By A Thread (Don’t Give Up)
14. Shut Up And Rock
15. East Side Story (Album Version)