(Image credit: Alice In Chains)

Alice In Chains objavljuje verziju EP-a “Jar Of Fies” sa stvarnim mrtvim mušicama ugrađenim u vinil

Alice In Chains trenutno obeležavaju 30. godišnjicu svog EP-a “Jar Of Flies” nizom stvari koje uključuje i skejtbord, set za poker i plišanu kombinaciju za pesmu “Whale & Wasp”.

Najuzbudljivije je to što takođe objavljuju ograničeno izdanje EP-a na vinilu koje sadrži stvarne mrtve mušice ugrađene u vinil.

Taj vinil je proizvela kompanija Romanus Records iz Indijanapolisa, koja ima istoriju izrade ovakvih stvari. Prošle godine su izdali vinil album pun crva za lokalnu pank grupu Pat & The Pissers, dok su druge ploče bile pune peska, žileta, Doritosa, prašine od cigli, lišća, cvetova nevena, krvi i škorpiona. Romanus je takođe odgovoran za ograničeno izdanje za duo Volk napravljeno od prave zmijske kože.

„Uzbuđeni što mogu da najavim da Romanus Records pravi ove neverovatne bizarne lepotice u saradnji sa dobrim ljudima iz Velvet Hammer Music and Management Group,“ kaže Chris Banta, šef kompanije Romanus. „Prepun je pravih mrtvih muva. Zapravo je bilo prilično teško uhvatiti prave muve. Apsolutno kultni bend, album i još mnogo toga. Video i više sadržaja iza kulisa će doći!“

15 bitnih stranih albuma koji ove godine pune 30 godina

Nažalost, izdanje “Jar Of Flies” ispunjeno muvama, koje je ograničeno na samo 150 primeraka i prodaje se po ceni od 167 dolara, već je rasprodato.

Prvobitno objavljen u januaru 1994., “Jar Of Flies” je ušao na Bilbord 200 na broj jedan, što ga čini prvim EP-om koji je na vrhu top-listi i prvim izdanjem Alice In Chains koji je to uspeo.