Artan Lili objavili prvi od pet spotova

Beogradski sastav Artan Lili objavili su prvi od predstojećih 5 pesama ispraćenih video spotovima !

Beogradski alternativni sastav Artan Lili veoma često ima iznenađenja i novosti za svoju publiku, i tako je i sada. Za početak saradnje sa vodećim diskografskim kućama u zemlji i regionu – PGP RTS i Jugoton-Croatia Records, ekipa iz noise pop rock grupe otišla je korak dalje u promovisanju svoje karijere i novog albuma koji je u pripremi, pa je učinila nešto zaista revolucionarno za ove prostore, kako su i sami naveli.

Naime, oni su danas objavili prvi od novih pet spotova benda. Pesme za koje su ti spotovi urađeni će se naći na njihovom trećem studijskom albumu, a premijerno su emitovane u emisiji “Pop karusel” na Prvom programu Radio Beograda, od ponedeljka, 16.12.  do petka 20.12, pri čemu je jednom dnevno premijerno emitovana po jedna audio-verzija novih pet pesama. Međutim, isto tako će sve te pesme dobiti i svoje video spotove, pa će tih pet pes tih pet spotova publika može gledati od ponedeljka 23.12.(danas) do petka 27. decembra u 9:55h na programu Javnog servisa RTS 3, a od 10h na YouTube kanalima benda, PGP RTS-a i Croatia Recordsa.

Kampanja prikazivanja će se proširiti i na internet platformu RTS Planeta, na kablovskom TV kanalu RTS Muzika (svakog dana u podne), kao i na internet portalu RTS-a, tako da ćemo moći da slušamo Artanovce malte ne ‘de god želimo.

Takođe, objavljeno je da će bend, kada aktuelnim pesmama pridoda još pet numera, objaviti svoj treći album, najverovatnije na proleće 2020, za PGP RTS i Croatia Records.

Artan Lili su ove godine u septembru postali prvi dobitnici nagrade “Milan Mladenović” za muzičko delo od izuzetnog značaja, koja im je dodeljena za kompoziciju “D.E.P.R.A.” kao “originalnom, duboko individualnom, stilski doslednom i inteligentnom autorskom i izvođačkom ostvarenju, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem”, objavio je Seecult.