Dan kada je Nikki Sixx iz Motley Crue-a umro

Ako kažu da mačka ima devet života, a recimo da je Nikki Sixx mačka – e sada mu je ostalo još osam. 

Nijedno njegovo iskustvo nije bilo tako loše kao ono koje je doživeo 23. decembra 1987. godine. Nakon večernjeg druženja sa članovima Guns N ‘Roses-a, Slashom i Steven Adlerom i Robbin Crosbyjem iz benda Ratt, Nikki Sixx, basista i autor u grupi Motley Crue, doživeo je stravično iskustvo.

On je se tada predozirao heroinom, te usled prekomerne količine heroina srce je prestalo da kuca. U abulantnim kolima koja su ga vozila u bolnicu je proglašen mrvim, ali ipak, jedan medicinski tehničar mu je ubrizgao u srce dve doze adrenalina i vratio ga u život. Taj događaj mu je bio inspiracija da napiše pesmu “Kickstart My Heart”, koja je objavljena na albumu “Dr. Feelgood”.

Kao što smo i rekli, ovo predoziranje nije bilo kao bilo koje drugo, kao nijedno od prethodnih pet, u tom trenutku je prebledeo i nije mogao da se pokrene. U njegovoj knjizi je opisano kako mu je Salli McLaughlin davala prvu pomoć usta na usta, dok je njen tadašnji dečko Slash uništavao hotelsko kupatilo oko njih . Hitna pomoć je stigla i dala adrenalin Sixx-u, mada ne i u potpunosti na vreme.

U njima posvećenom filmu “Dirt” takođe se spominje ova situacija :

“Pokušao sam da sednem kako bih otkrio šta se dešava. Mislio sam da će biti teško da podignem svoje telo. Ali na moje iznenađenje, lagano sam ustao, osećao sam se kao lakim kao pero. Tada sam stekao osećaj kao da me nešto vrlo nežno zgrabilo za glavu i povuklo prema gore. Iznad mene je sve bilo svetlo belo.

Spustio sam pogled i shvatio da sam napustio telo. Nikki Sikk – ili ti prljavi tetovirani kontejner koji ga je nekada držao u sebi – ležao sam prekriven od lica do pete prekrivačem koji su medicinari gurnuli u hitnu pomoć. ”

https://www.youtube.com/watch?v=EZhG1WrKZHE

Usred svog ludila, vest je procurila do radija i drugih članova benda da je Sixx umro. U knjizi Vince Neil se prisetio da je bio užasnut : „Možda sam duboko u sebi znao da će se to jednog dana dogoditi, ali opet me je mnogo potreslo jer sam voleo Nikkija – iako je bio arogantno sebično sranje. Plakao sam. A nikad ranije nisam plakao. ”

Ali onda se desilo čudo – Sixx se na kraju probudio samo nekoliko sati kasnije. Istina, nije bio oduševljen što je bio u bolnici, ali izašao je sa stilom iz nje.

U sopstvenoj knjizi “The Heroin Diaries: A Year in the Life of a Shattered Rock Star” Nikki je napisao :

“Jedan policajac mi je postavljao pitanja, pa sam mu rekao da se jebe. Iščupao sam cevi i izleteo u svojim kožnim pantalonama na parking, gde su dve tinejdžerke sedele i plakale oko sveće. Čuli su na radiju da sam mrtav i izgledale su nekako iznenađeno što su me videli. ”

Tinejdžerke su Sixx-u dali jaknu, očitale lekciju kako treba da prestane da konzumira droge i odvezle ga kući, u svojoj Mazdi.

Takođe, udarna vest je da su se Motley Crue vratili nakon 6 godina pauze i nastupaće ponovo. Više o tome možete pročitati ovde.

Pisao : Rastko Tomić