Baby Lasagna objavio spot za pesmu “Rim Tim Tagi Dim”

Baby Lasagna objavio je spot za pesmu “Rim Tim Tagi Dim”, pesmu koja bi mogla da predstavlja Hrvatsku u Evropi.

Video je objavljen nekoliko nedelja kasnije od spotova za druge pesme koje se takmiče na Dori. Razlog za to je što je Baby Lasagna uskočio kao „rezerva”. Podsetimo, pevačica Jelena Žnidarić, umetničkog imena Zsa Zsa, trebalo je da se predstavi pesmom „Probudi usne moje“, ali je iz ličnih razloga odustala od takmičenja, čime je automatski aktivirana prva rezerva, Baby Lasagna.

Baby Lasagna, čije je pravo ime Marko Purišić, malom delu publike je ranije bio poznat kao član hrvatskog metal benda Manntra, gde je bio gitarista od 2011. do 2016. godine, pauzirao i vratio se od 2018. do 2022. godine. Manntra je učestvovala na Dori 2019 sa pesmom „In the Shadows“ dok je Purišić bio u bendu.

Purišić je napustio grupu Manntra 2022. godine, a u oktobru 2023. započeo je solo karijeru izdavanjem singla „IG Boy“. Usledio je singl „Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much“ da bi osvojio veliki broj fanova aktuelnom pesmom, koja će se naći i na albumu „Demons & Mosquitos“.

Pesma „Rim Tim Tagi Dim” govori o čestoj društvenoj situaciji – u fokusu je mlada osoba koja, nadajući se boljoj budućnosti, odlazi u nepoznata mesta. Spot je sniman u Purišićevom rodnom Umagu, a prikazuje njegove živopisne plesne pokrete usred seoske atmosfere. Kadrovi se menjaju u skladu sa ritmom pesme, a začinjeni su prikazom raznih lokalnih običaja – kuvanja, narodne nošnje, stočarstva i, naravno, zdravice. Video se završava sporom klavirskom interpretacijom refrena, a prikazuje Purišića kako sa torbom odlazi u prazan port. Spot je režirala Elizabeta Ružić.