Wed. Sep 22nd, 2021

Photo : Facebook stranica "Banjalučki dani muzike"

Banjalučki dani muzike – dan prvi – Osvajači i Yu grupa oduševili publiku

Sinoć je Akvana bila epicentar zemljotresa dobrog starog rokenrola. Festival „Banjalučki dani muzike“ priredio je publici muzički spektakl, vodeći se probranim repertoarom i vjerovatno onom rečenicom da je kvalitet uvijek važniji nego kvantitet, te smo tako prve večeri mogli čuti Raciju, TBF, Osvajače te YU GRUPU.

Bez dobrog aperitiva nema dobre žurke pa je publiku standardno u dobro raspoloženje ubacila banjalučka grupa Racija, svirajući svoje nove autorske singlove ali i Maiden-e, Van Gogh-a, Bijelo Dugme, pa čak i Džeksona i „Smooth criminal“.

Moram priznati publika je zaista kao i svakog puta pala u trans kada se pojavio TBF i odlučio da grad ne spava, ali najveću pometnju napravila je YU grupa.

„Omiljena pesma mi je Crni leptir“, rekao je Dragi, iako smo ga podsjetili kako često zaboravi da odsvira baš tu numeru. Pitali smo ga i je li istina da svakoj numeri zna početak ali ne i kraj, na šta je potvrdno odgovorio: „Radimo to da se zabavimo, zato što je to nama zabavno.“

„Očekujemo super svirku. Banja Luka je jedna među najboljim gradovima što se tiče publike“ bila su Čipijeva očekivanja. „Osvajači da nisu naši bili bi top svjetski bend!“ je do sad najzanimljiviji komentar publike. Šta mislite, da li je to tačno?

Festival je oživio duh grada i jedno je sigurno nakon ove večeri – kvalitet, a ne kvantitet! Ovako je bilo sinoć, a večeras nas očekuje Riblja Čorba, Marko Louis, Katarza – pobjednici Demofest-a, kao i Bijelo Dugme tribute band.

Autor teksta: Marija Šormaz

Highwaystar Magazine radio