Wed. Sep 22nd, 2021

CREDIT: Frank Hoensch/Redferns/Getty Images

Objavljeno šta je uzrok smrti pevača Mike Howe-a

Prema izveštajima, uzrok smrti frontmena Metal Church-a, Mike Howea, bilo je samoubistvo.

Bend je u utorak (27. jula) putem Facebooka potvrdio vest, otkrivši da je preminuo u svojoj kući u Kaliforniji. “S našim dubokim žaljenjem moramo objaviti smrt našeg brata, našeg prijatelja i istinske legende heavy metal muzike”, napisali su iz benda.

„Mike Howe je preminuo jutros u svojoj kući u Eureki u Kaliforniji. Razočarani smo i nemamo reči. Molimo vas da poštujete našu privatnost i privatnost porodice Howe u ovom najtežem trenutku. ”

Portparol šerifskog odeljenja okruga Humboldt rekao je za TMZ da su vlasti njegovu smrt proglasile samoubistvom.

Policija u Eureki u Kaliforniji primila je poziv u ponedeljak ujutru (26. jula) i prijavila neočekivanu smrt u jednoj kući. Dok su poslanici stigli, pronašli su 55-godišnjeg čoveka mrtvog na licu mesta. Prema policiji, ne veruje se da su droga i alkohol faktori smrti.

Čitajte više : Preminuo Dusty Hill, basista benda ZZ Top

Howe se pridružio Metal Church-u 1988. godine, nakon dvogodišnjeg mandata sa kalifornijskim thrash metal izvođačem Heretic. Zatim je bio na čelu benda sve dok se prvi put nisu raspali 1996. godine.

Howe se vratio u Metal Church tek skoro dve decenije kasnije, 2015. godine, nakon što se bend već ponovo okupio sa Howeovim prethodnikom David Wayneom, a zatim se još jednom raspao.

Howe je sa Metal Church-om napravio pet studijskih albuma – 1989. godine „Blessing In Disguise“, 1991. „The Human Factor“, 1993. „Hanging In The Balance“, „XI“ 2016. i „Damned If You Do“ iz 2018. godine.

‘Damned If You Do’ je najnoviji studijski album Metal Church-a, iako su u aprilu prošle godine objavili kompilacioni album ‘From The Vault’. Bend je ranije ovog meseca otkrio na Fejsbuku da je njihov sledeći album planiran za objavljivanje 2022. godine.

Highwaystar Magazine radio