Basista Opeth-a objavljuje death metal album

Basista grupe Opeth Martin Mendez uskoro će predstaviti svoje death metal izdanje svetu.

Mendez je javnosti najavio svoj novi bend White Stones, kao i debitantski album “Kuarahy” koji će objaviti 20. marta.

“Kuarahy” je napisan tokom Opeth-ove pauze nakon njihovog gustog rasporeda na turneji nakon objavljivanja albuma “Sorceress”, rekao je Mendez, dodavši da oseća da su White Stones obnovili njegovu snagu i energiju.

“Uvek sam pisao muziku kod kuće, ali nikada nisam imao samopouzdanja da učinim nešto slično. Nikad nisam napisao celokupnu pesmu, nikada nisam predstavio nešto što sam napisao za Mikaela (Åkerfeldt, pevač i tekstopisac Opeth-a). Nisam imao nikakav pravac kojim bih trebao da idem, prvu pesmu sam napisao iz zabave. White Stones nema nikakve veze sa Opethom, ne vidim vezu između ta dva benda. Odsvirao sam album Mikaelu pre nekoliko meseci, stvarno mu se svidelo i bio je srećan zbog mene. Svi u bendu imaju sporedne projekte, važno je to napomenuti. Toliko smo na turneji da se možete zaraziti tim, bilo je stvarno lepo napraviti nešto drugačije. White Stones su obnovili moju snagu i energiju.”

Mendez takođe otkriva da peojekat ima snažnu vezu sa njegovim rodnim mestom u Urugvaju.

“Osećam se još uvek čvrsto povezanim sa Urugvajem. Hteo sam da napišem muziku vezanu za to – sunce na urugvajskoj zastavi pretočio sam u logo White White Stonesa; ima puno sitnica koje povezuju album sa tim mestom. “Kuarahy” je izvorna reč iz Urugvaja za “Sunce”.