Allman Brothers Band se okupljaju po poslednji put

Bivši članovi finalne postave Allman Brothers Band-a nastupiće zajedno samo na jednom koncertu 10. marta u njujorškom Madison Square Gardenu.

Nazivajući sebe braćom, grupu čine bubnjar Jaimoe, gitaristi Warren Haines i Derek Trucks, basista Oteil Burbridge i perkusionista Marc Quinones. Klavijaturista Reese Vinans (koji je svirao sa Stevie Rai Vaughanom) i bubnjar Duane Trucks – Derekov brat, koji je svirao sa Videspread Panic-om takođe će biti deo benda. Bivši klavijaturista Allman Brothers-a Chuck Leavell plaćen je kao specijalni gost.

“Jedva čekam da se ponovo sviram sa svojom braćom”, rekao je Jaimoe u saopštenju za javnost.

Ovo će biti prvi put da su članovi zajedno nastupili od njihovog završnog koncerta 28. oktobra 2014. Dva originalna člana umrla su u poslednjih pet godina: Bubnjar Butch Trucks sebi je oduzeo život u januaru 2017. godine, a pevač i klavijaturista Gregg Allman umro je od raka jetre četiri meseca kasnije.

“Teško je poverovati da je prošlo pet godina od našeg poslednjeg nastupa na Beaconu”, rekao je Haines. “Svi smo pričali o poslednjem koncertu u Madison Square Gardenu, koji se nikada nije ostvario. Kakav sjajan način da se počastite za 50 godina muzike i istovremeno ispunite tu želju.”

“Od Fillmore East-a do Beacon-a, Njujork je oduvek bio duhovni dom za Allman Brothers-e”, dodao je Derek Trucks. “Tako da je prirodno da ispoštujemo ujaka Butcha, Gregg-a, Berrija, Duane-a i svu ostalu braću i sestre koje smo izgubili na putu do ovde. Uzbuđen sam što ću svirati ove pesme sa Jaimoeom i što će braća na poslednjem koncertu proslaviti 50 godina ove muzike. ”