Basista, pevač i gitarista izašli iz benda Iced Earth

Pevač Iced Earth-a Stu Block, basista Luke Appleton i gitarista Jake Dreyer zvanično su objavili da su napustili bend.

Odluka je doneta mesec dana nakon što je osnivač metalne grupe, gitarista Jon Schaffer, učestvovao u pobuni u američkoj zgradi Kapitola 6. januara i nešto manje od četiri nedelje nakon što je FBI potvrdio da je uhapšen zbog šest saveznih optužbi.

Block, koji se ranije našao na udaru kritika zbog obrisane objave na društvenim mrežama, gde je tvrdio da je pomešao značenja reči “osuđivati” i “opravdati” u vezi sa njegovom porukom koja je izgleda podržavala napad onako kako se dogodio, rekao je da je njegova najnovija odluka doneta nakon pažljivog razmatranja.

Pevač je izjavio da je obavestio Schaffer-a o svojoj trenutnoj ostavci, koja je usledila nakon ponovne procene situacije, razmišljajući o njegovoj putanji kao umetnika, kao i iz poštovanja prema drugima u bendu.

„Vreme je da krenemo u novo poglavlje, napisao je, zatvarajući knjigu o svojoj decenijskoj ulozi pevača Iced Earth-a koji je pevao na albumima “Dystopia”, “Plagues of Babylon” i “Incorruptible”.

Appleton, koji se pridružio bendu 2012. godine i svirao na albumima “Plagues of Babilon” i “Incorruptible”, takođe je izdao izjavu u kojoj je saopštio da je napustio funkciju basiste Iced Earth-a.

Treći član Iced Earth, gitarista Jake Dreyer, takođe se distancirao od grupe. Dreyer je rekao TMZ-u da je, iako ga njegov Instagram profil još uvek navodi kao člana grupe, sada isključivo fokusiran na Witherfall. Gitarista kaže da je, dok je uživao u vremenu provedenom sa Iced Earth, „žalosno je kako se odvijala ova tragedija“.

Čitaj više : Nakon što je Jon Schaffer uhvaćen Iced Earth i Demons & Wizards više nisu pod Century Media Recordsom

Kao odgovor na učešće Schaffera u neredima na Kapitolu, gde je fotografisan unutar vladine zgrade dok je držao limenku spreja, njegovi bendovi Iced Earth i Demons & Wizards uklonjeni su sa aktivne liste bednova izdavačke kuće Century Media. Pevač Blind Guardian-a Hansi Kursch, koji je takođe bio na čelu Demons & Wizards-a, najavio je 1. februara da odustaje od zajedničkog projekta sa Schaffer-om.

Schaffer se predao vlasti 17. januara nakon što se nedelju dana ranije pojavio na FBI-jevoj listi “Najtraženiji”. Očekuje se da će on biti izručen Vašingtonu radi izvršavanja daljih zakonskih obaveza u vezi sa njegovom krivičnom prijavom.

Čitaj više : Hansi Kursh napustio Demons & Wizards